De Amerikaanse tv-presentatrice Oprah Winfrey heeft tijdens de derde Governors Awards in Hollywood een ere-Oscar gekregen voor haar liefdadigheidswerk.

De 57-jarige Winfrey kreeg de "Jean Hersholt Humanitarian Award" uit handen van één van de duizenden studentes die hoger onderwijs konden genieten dankzij een door de presentatrice gefinancierde beurs. Zeer ontroerd zei de 'koningin van de talkshow' "nooit te hebben gedacht een Oscar te krijgen".

Oprah Winfrey is één van de rijkste Amerikaanse vrouwen, met een geschat fortuin van 2,4 miljard dollar. (Belga/INM)

De Amerikaanse tv-presentatrice Oprah Winfrey heeft tijdens de derde Governors Awards in Hollywood een ere-Oscar gekregen voor haar liefdadigheidswerk. De 57-jarige Winfrey kreeg de "Jean Hersholt Humanitarian Award" uit handen van één van de duizenden studentes die hoger onderwijs konden genieten dankzij een door de presentatrice gefinancierde beurs. Zeer ontroerd zei de 'koningin van de talkshow' "nooit te hebben gedacht een Oscar te krijgen". Oprah Winfrey is één van de rijkste Amerikaanse vrouwen, met een geschat fortuin van 2,4 miljard dollar. (Belga/INM)