Het parket van Oudenaarde bevestigt dat er een gerechtelijk onderzoek tegen Peter Goossens en zijn echtgenote loopt wegens onder meer fiscale fraude met inkomstenbelasting en BTW.

Volgens Het Laatste Nieuws lichtten speurders van de financiële sectie van de federale gerechtelijke politie vorige week Peter Goossens uit zijn bed. De sterrenchef werd meegenomen naar zijn restaurant Hof van Cleve in Kruishoutem en moest de onderzoekers toegang verschaffen tot alle kamers. De huiszoeking duurde enkele uren en de speurders waren vooral geïnteresseerd in documenten die te maken hadden met de boekhouding.

"Naar aanleiding van de vaststelling van boekhoudkundige onregelmatigheden bij het restaurant Hof van Cleve, werd een gerechtelijk onderzoek gevorderd naar mogelijke fiscale fraude. Er werd een onderzoek gevorderd lastens de heer P.G., zijn echtgenote en onbekenden wegens onder meer fiscale fraude inzake inkomstenbelasting en BTW. De resultaten zullen worden geëxploiteerd, zowel ten laste als ten ontlaste", zegt procureur des Konings Geert Merchiers.

Rijverbod en depressie
Meer informatie wordt in de huidige stand van het onderzoek niet gegeven, meldt het parket nog.

Met het financiële onderzoek naar Goossens en Hof van Cleve eindigt 2012 voor de sterrenchef in absolute mineur. Eerst was er het veelbesproken ongeval dat hij in dronken toestand veroorzaakte en waarvoor hij veroordeeld werd. Dat leverde hem een rijverbod op. Later sukkelde de topkok in een depressie. (Belga/TE)

Het parket van Oudenaarde bevestigt dat er een gerechtelijk onderzoek tegen Peter Goossens en zijn echtgenote loopt wegens onder meer fiscale fraude met inkomstenbelasting en BTW. Volgens Het Laatste Nieuws lichtten speurders van de financiële sectie van de federale gerechtelijke politie vorige week Peter Goossens uit zijn bed. De sterrenchef werd meegenomen naar zijn restaurant Hof van Cleve in Kruishoutem en moest de onderzoekers toegang verschaffen tot alle kamers. De huiszoeking duurde enkele uren en de speurders waren vooral geïnteresseerd in documenten die te maken hadden met de boekhouding. "Naar aanleiding van de vaststelling van boekhoudkundige onregelmatigheden bij het restaurant Hof van Cleve, werd een gerechtelijk onderzoek gevorderd naar mogelijke fiscale fraude. Er werd een onderzoek gevorderd lastens de heer P.G., zijn echtgenote en onbekenden wegens onder meer fiscale fraude inzake inkomstenbelasting en BTW. De resultaten zullen worden geëxploiteerd, zowel ten laste als ten ontlaste", zegt procureur des Konings Geert Merchiers. Rijverbod en depressie Meer informatie wordt in de huidige stand van het onderzoek niet gegeven, meldt het parket nog. Met het financiële onderzoek naar Goossens en Hof van Cleve eindigt 2012 voor de sterrenchef in absolute mineur. Eerst was er het veelbesproken ongeval dat hij in dronken toestand veroorzaakte en waarvoor hij veroordeeld werd. Dat leverde hem een rijverbod op. Later sukkelde de topkok in een depressie. (Belga/TE)