Huidig Amerikaans president Barack Obama was in zijn studentenjaren een fervent gebruiker van marihuana. Hij was ook lid van een groepje dat zich de "Choom Gang" (vrij vertaald: marihuana rokende bende) noemde. Dat staat in een nieuwe biografie van de Pulitzerwinnende historicus David Maraniss.

Obama heeft al toegegeven dat hij in zijn jongere jaren joints rookte, maar de biografie "Barack Obama: The Story" gaat dieper in op die activiteiten.

Volgens uittreksels van het boek dat pas op 19 juni in de winkelrekken zal liggen, was Obama lid van de "Choom Gang" toen hij op de eliteschool Punahou School op Hawaï zat. Obama stond toen bekend als Barry. Een van de gebruiken van de bende was "total absorption", waarbij het de bedoeling was de rook van de joint zo diep mogelijk te inhaleren. Wie daar niet in slaagde, moest bij de volgende ronde de joint laten passeren.

Succes in het leven

Volgens het boek slaagden alle leden van de "Choom Gang" in het leven. De dealer die hen marihuana leverde, werd later echter doodgeslagen. (Belga/INM)

Huidig Amerikaans president Barack Obama was in zijn studentenjaren een fervent gebruiker van marihuana. Hij was ook lid van een groepje dat zich de "Choom Gang" (vrij vertaald: marihuana rokende bende) noemde. Dat staat in een nieuwe biografie van de Pulitzerwinnende historicus David Maraniss. Obama heeft al toegegeven dat hij in zijn jongere jaren joints rookte, maar de biografie "Barack Obama: The Story" gaat dieper in op die activiteiten. Volgens uittreksels van het boek dat pas op 19 juni in de winkelrekken zal liggen, was Obama lid van de "Choom Gang" toen hij op de eliteschool Punahou School op Hawaï zat. Obama stond toen bekend als Barry. Een van de gebruiken van de bende was "total absorption", waarbij het de bedoeling was de rook van de joint zo diep mogelijk te inhaleren. Wie daar niet in slaagde, moest bij de volgende ronde de joint laten passeren. Succes in het leven Volgens het boek slaagden alle leden van de "Choom Gang" in het leven. De dealer die hen marihuana leverde, werd later echter doodgeslagen. (Belga/INM)