Prinses Cristina, de jongste dochter van Juan Carlos, zou hebben deelgenomen aan de activiteiten van haar man, Iñaki Urdangarín, die betrokken is in een corruptieschandaal.

Onderzoeksrechter José Castro beschouwt de 47-jarige infante als een verdachte en nodigde haar uit voor een verhoor op 27 april in Palma de Mallorca.

Overheidsgeld voor eigen ondernemingen
Er loopt ook een onderzoek naar haar echtgenoot Iñaki Urdangarín, een voormalig profhandbalspeler. De Hertog van Palma de Mallorca wordt ervan verdacht met zijn zakenpartner Diego Torres miljoenen aan belastinggeld te hebben afgewend naar eigen ondernemingen.

Tussen 2004 en 2006 heeft het door Urdangarin geleide Noos Instituut 5,8 miljoen euro overheidsgeld gekregen. Dat instituut werd opgericht met de bedoeling sport en cultuur te promoten. In het bestuur van het instituut zit ook prinses Cristina. (Belga/TE)

Prinses Cristina, de jongste dochter van Juan Carlos, zou hebben deelgenomen aan de activiteiten van haar man, Iñaki Urdangarín, die betrokken is in een corruptieschandaal. Onderzoeksrechter José Castro beschouwt de 47-jarige infante als een verdachte en nodigde haar uit voor een verhoor op 27 april in Palma de Mallorca. Overheidsgeld voor eigen ondernemingen Er loopt ook een onderzoek naar haar echtgenoot Iñaki Urdangarín, een voormalig profhandbalspeler. De Hertog van Palma de Mallorca wordt ervan verdacht met zijn zakenpartner Diego Torres miljoenen aan belastinggeld te hebben afgewend naar eigen ondernemingen. Tussen 2004 en 2006 heeft het door Urdangarin geleide Noos Instituut 5,8 miljoen euro overheidsgeld gekregen. Dat instituut werd opgericht met de bedoeling sport en cultuur te promoten. In het bestuur van het instituut zit ook prinses Cristina. (Belga/TE)