Enkele dagen na haar aankomst in een ziekenhuis in Groot-Brittannië kan de door de taliban neergeschoten Malala Yousafzai met steun van anderen opstaan en communiceren. Het Pakistaanse schoolmeisje schrijft korte notities, zei Dave Rosser van het Queen Elizabeth ziekenhuis in Birmingham. Of het meisje volledig zal herstellen is nog niet helemaal duidelijk. Een deel van haar schedel moet nog gereconstrueerd worden.

Malala kreeg al ruim 2.300 brieven en kaartjes, waarin het 15-jarig meisje veel steun en moed wordt toegezegd.

Malala had zich in haar geboorteland ingezet voor het onderwijs van meisjes. De taliban hadden haar twee weken geleden in de Swatvallei doelgericht in het hoofd geschoten toen ze terug kwam van school. De aanslag had in Pakistan en wereldwijd voor ontzetting gezorgd.

Maandag was het meisje vanuit een militair ziekenhuis in Pakistan naar de kliniek in Birmingham gebracht, waar ook gewonde soldaten worden behandeld. De taliban hebben ondertussen gedreigd het meisje opnieuw aan te vallen. (Belga/TE)

Enkele dagen na haar aankomst in een ziekenhuis in Groot-Brittannië kan de door de taliban neergeschoten Malala Yousafzai met steun van anderen opstaan en communiceren. Het Pakistaanse schoolmeisje schrijft korte notities, zei Dave Rosser van het Queen Elizabeth ziekenhuis in Birmingham. Of het meisje volledig zal herstellen is nog niet helemaal duidelijk. Een deel van haar schedel moet nog gereconstrueerd worden. Malala kreeg al ruim 2.300 brieven en kaartjes, waarin het 15-jarig meisje veel steun en moed wordt toegezegd. Malala had zich in haar geboorteland ingezet voor het onderwijs van meisjes. De taliban hadden haar twee weken geleden in de Swatvallei doelgericht in het hoofd geschoten toen ze terug kwam van school. De aanslag had in Pakistan en wereldwijd voor ontzetting gezorgd. Maandag was het meisje vanuit een militair ziekenhuis in Pakistan naar de kliniek in Birmingham gebracht, waar ook gewonde soldaten worden behandeld. De taliban hebben ondertussen gedreigd het meisje opnieuw aan te vallen. (Belga/TE)