De Nederlandse acteur John Kraaijkamp is zondagmiddag op 86-jarige leeftijd overleden in Laren (provincie Noord-Holland). Hij is "rustig ingeslapen" in het bijzijn van zijn vier kinderen, zijn ex-vrouw, zijn beste vriend en diens echtgenote, vertelde een woordvoerder van de familie. "Zo had hij het graag gewild."

Kraaijkamp was "lichamelijk op, maar geestelijk nog zeer in orde", aldus Brandeis. "Hij was tot het laatste moment volledig bij".

Wanneer Kraaijkamp zal worden gecremeerd, maken zijn nabestaanden later deze week bekend. Er zal in ieder geval een gelegenheid voor het publiek komen om afscheid te nemen van de acteur.

Kraaijkamp werd in de jaren vijftig ontdekt door Rijk De Gooyer. Met hem zou hij jarenlang een komisch duo vormen. Doorheen de volgende decennia bleef Kraaijkamp veelvuldig op televisie komen en bouwde hij bij het grote publiek een reputatie op als komisch acteur, onder meer in de serie "De Brekers".

In 1986 verraste Kraaijkamp met zijn vertolking van een verzetsman in de film "De Aanslag". In het theater speelde de acteur wel vaker ernstige rollen. Hij bleef ook tot hoge leeftijd in het theater

actief. (Belga/TE)

De Nederlandse acteur John Kraaijkamp is zondagmiddag op 86-jarige leeftijd overleden in Laren (provincie Noord-Holland). Hij is "rustig ingeslapen" in het bijzijn van zijn vier kinderen, zijn ex-vrouw, zijn beste vriend en diens echtgenote, vertelde een woordvoerder van de familie. "Zo had hij het graag gewild." Kraaijkamp was "lichamelijk op, maar geestelijk nog zeer in orde", aldus Brandeis. "Hij was tot het laatste moment volledig bij". Wanneer Kraaijkamp zal worden gecremeerd, maken zijn nabestaanden later deze week bekend. Er zal in ieder geval een gelegenheid voor het publiek komen om afscheid te nemen van de acteur. Kraaijkamp werd in de jaren vijftig ontdekt door Rijk De Gooyer. Met hem zou hij jarenlang een komisch duo vormen. Doorheen de volgende decennia bleef Kraaijkamp veelvuldig op televisie komen en bouwde hij bij het grote publiek een reputatie op als komisch acteur, onder meer in de serie "De Brekers". In 1986 verraste Kraaijkamp met zijn vertolking van een verzetsman in de film "De Aanslag". In het theater speelde de acteur wel vaker ernstige rollen. Hij bleef ook tot hoge leeftijd in het theater actief. (Belga/TE)