Patrick Riguelle, die vroeger bij De Laatste Showband zong op Eén, zal bij de komende gemeenteraadsverkiezingen op de sp.a-lijst staan in Mechelen. Hij wil van Mechelen de cultuurstad maken die ze verdient te zijn. Dat maakte lijsttrekster Caroline Gennez bekend.

Patrick Riguelle woont sinds 1999 in Mechelen en kent Caroline Gennez al jaren. "Ik bestookte haar regelmatig met allerlei ideeën rond stedelijk cultuurbeleid. Na een tijdje zei ze tegen mij: 'doe het dan zelf'. Het huidig cultuurbeleid is soms te mainstream en te weinig gedurfd. Er is voldoende potentieel in deze stad, maar getalenteerde artiesten moeten we structureel ondersteunen. De infrastructuur die er is en de ruimtes die er zijn, kunnen nog veel efficiënter gebruikt worden."

Naast Patrick Riguelle werden nog twee andere kandidaten voorgesteld. Tarik Van Rompaey (22) is student Muziekmanagement en organiseert evenementen waar metal, hiphop en alternatieve rock een plaats krijgen. Zo ligt hij mee aan de basis van de nieuwe Club Kamikaze. Niels Van Mossevelde (25) werkt als loodgieter en is zanger van de Mechelse groep Pardon Service. Hij is al twintig jaar actief bij de scouts.

Eerder maakte actrice Tine Van den Brande bekend dat zij kiest voor sp.a Mechelen. (Belga/INM)

Patrick Riguelle, die vroeger bij De Laatste Showband zong op Eén, zal bij de komende gemeenteraadsverkiezingen op de sp.a-lijst staan in Mechelen. Hij wil van Mechelen de cultuurstad maken die ze verdient te zijn. Dat maakte lijsttrekster Caroline Gennez bekend. Patrick Riguelle woont sinds 1999 in Mechelen en kent Caroline Gennez al jaren. "Ik bestookte haar regelmatig met allerlei ideeën rond stedelijk cultuurbeleid. Na een tijdje zei ze tegen mij: 'doe het dan zelf'. Het huidig cultuurbeleid is soms te mainstream en te weinig gedurfd. Er is voldoende potentieel in deze stad, maar getalenteerde artiesten moeten we structureel ondersteunen. De infrastructuur die er is en de ruimtes die er zijn, kunnen nog veel efficiënter gebruikt worden." Naast Patrick Riguelle werden nog twee andere kandidaten voorgesteld. Tarik Van Rompaey (22) is student Muziekmanagement en organiseert evenementen waar metal, hiphop en alternatieve rock een plaats krijgen. Zo ligt hij mee aan de basis van de nieuwe Club Kamikaze. Niels Van Mossevelde (25) werkt als loodgieter en is zanger van de Mechelse groep Pardon Service. Hij is al twintig jaar actief bij de scouts. Eerder maakte actrice Tine Van den Brande bekend dat zij kiest voor sp.a Mechelen. (Belga/INM)