Er waren echter vragen gerezen over de hoge reiskosten die de Zimbabwaanse premier Morgan Tsvangirai en Mugabe maken voor die behandelingen. De afgelopen acht maanden liepen die op tot 29 miljoen dollar. Die hoge kosten zijn verantwoord, zegt Tsvangirai.

"Het is de verantwoordelijkheid van de staat om voor zijn leiders te zorgen. Als de president ziek is, moet hij verzorgd worden", aldus Tsvangirai, een politieke tegenstander van Mugabe.

Volgens officiële cijfers spendeert Zimbabwe 5 miljoen dollar per maand, terwijl de reiskosten voor de twee leiders gemiddeld oplopen tot 3,6 miljoen dollar per maand.

Tsvangirai weigerde vrij te geven aan welke ziekte Mugabe lijdt.

Vorige week vloog Mugabe al voor de achtste keer dit jaar naar Singapore. (Belga/TE)

Er waren echter vragen gerezen over de hoge reiskosten die de Zimbabwaanse premier Morgan Tsvangirai en Mugabe maken voor die behandelingen. De afgelopen acht maanden liepen die op tot 29 miljoen dollar. Die hoge kosten zijn verantwoord, zegt Tsvangirai. "Het is de verantwoordelijkheid van de staat om voor zijn leiders te zorgen. Als de president ziek is, moet hij verzorgd worden", aldus Tsvangirai, een politieke tegenstander van Mugabe. Volgens officiële cijfers spendeert Zimbabwe 5 miljoen dollar per maand, terwijl de reiskosten voor de twee leiders gemiddeld oplopen tot 3,6 miljoen dollar per maand. Tsvangirai weigerde vrij te geven aan welke ziekte Mugabe lijdt. Vorige week vloog Mugabe al voor de achtste keer dit jaar naar Singapore. (Belga/TE)