Gisterenavond al werd het belastingsparadijs aan de Cote d'Azur ondergedompeld in de huwelijkssfeer. Albert en Charlene trakteerden de inwoners van Monaco op een optreden van de legendarische band 'The Eagles'.Vanavond moet de elektronische muziekvirtuoos Jean-Michel Jarre het publiek zien te bekoren. Na het kerkelijk huwelijk morgen worden de festiviteiten afgesloten met een groot vuurwerk.

Enfant terrible

Prins Albert en Charlene Wittstock ontmoetten elkaar elf jaar geleden tijdens een zwemwedstrijd in Monaco. Charlene is verre van de eerste liefde van de prins. De 53-jarige Albert staat bekend als een notoire playboy. Zijn turbulente liefdesleven bracht twee buitenechtelijke kinderen voort: de 7-jarige Alexandre van wie de moeder Nicole Coste is, een stewardess uit Togo, en Jazmin Grace (19), die Albert kreeg uit een relatie met een Amerikaanse serveerster. Geen van beide kinderen woont het huwelijk bij.

De veelvuldige escapades van Albert bezorgde zijn vader, de in 2005 overleden prins Reinier, grijze haren. Om zijn opvolging veilig te stellen liet Reinier in 2002 in de Grondwet optekenen dat "uitsluitend directe en legitieme afstammelingen" troonopvolger kunnen zijn. Dat wil zeggen kinderen, mannen zowel als vrouwen, die voortkomen uit een huwelijk dat door de rooms-katholieke kerk is erkend.

Een derde kind? Die grondwettelijke clausule kreeg vorige week plots bijzondere actualiteitswaarde. Volgens het Franse tijdschrift L'Express zou de toekomstige prinses op het punt gestaan hebben het vliegtuig huiswaarts te nemen om nooit meer weer te keren. Naar verluidt zou Charlene te weten zijn gekomen dat Albert niet twee, maar drie buitenechtelijke kinderen heeft. Het gerucht is ondertussen formeel ontkracht door het paleis en het huwelijk gaat gewoon door.

Prinses van Monaco

Met het huwelijk van Albert en Charlene krijgt Monaco er een prinses bij. Naast Alberts zussen Caroline Louise Marguerite en Stéphanie Marie Elisabeth, mag nu ook Charlene Wittstock zichzelf 'prinses van Monaco' noemen. Het is het eerste huwelijk van een vorst in Monaco sinds dat van prins Reinier en Grace Kelly in 1956. (IP)

Gisterenavond al werd het belastingsparadijs aan de Cote d'Azur ondergedompeld in de huwelijkssfeer. Albert en Charlene trakteerden de inwoners van Monaco op een optreden van de legendarische band 'The Eagles'.Vanavond moet de elektronische muziekvirtuoos Jean-Michel Jarre het publiek zien te bekoren. Na het kerkelijk huwelijk morgen worden de festiviteiten afgesloten met een groot vuurwerk. Enfant terrible Prins Albert en Charlene Wittstock ontmoetten elkaar elf jaar geleden tijdens een zwemwedstrijd in Monaco. Charlene is verre van de eerste liefde van de prins. De 53-jarige Albert staat bekend als een notoire playboy. Zijn turbulente liefdesleven bracht twee buitenechtelijke kinderen voort: de 7-jarige Alexandre van wie de moeder Nicole Coste is, een stewardess uit Togo, en Jazmin Grace (19), die Albert kreeg uit een relatie met een Amerikaanse serveerster. Geen van beide kinderen woont het huwelijk bij. De veelvuldige escapades van Albert bezorgde zijn vader, de in 2005 overleden prins Reinier, grijze haren. Om zijn opvolging veilig te stellen liet Reinier in 2002 in de Grondwet optekenen dat "uitsluitend directe en legitieme afstammelingen" troonopvolger kunnen zijn. Dat wil zeggen kinderen, mannen zowel als vrouwen, die voortkomen uit een huwelijk dat door de rooms-katholieke kerk is erkend. Een derde kind? Die grondwettelijke clausule kreeg vorige week plots bijzondere actualiteitswaarde. Volgens het Franse tijdschrift L'Express zou de toekomstige prinses op het punt gestaan hebben het vliegtuig huiswaarts te nemen om nooit meer weer te keren. Naar verluidt zou Charlene te weten zijn gekomen dat Albert niet twee, maar drie buitenechtelijke kinderen heeft. Het gerucht is ondertussen formeel ontkracht door het paleis en het huwelijk gaat gewoon door. Prinses van Monaco Met het huwelijk van Albert en Charlene krijgt Monaco er een prinses bij. Naast Alberts zussen Caroline Louise Marguerite en Stéphanie Marie Elisabeth, mag nu ook Charlene Wittstock zichzelf 'prinses van Monaco' noemen. Het is het eerste huwelijk van een vorst in Monaco sinds dat van prins Reinier en Grace Kelly in 1956. (IP)