Het nationaal instituut voor de bevolking en de sociale zekerheid peilde bij meer dan 5.000 vrijgezellen tussen 18 en 34 jaar oud naar hun intiem leven. Het onderzoek kwam er op vraag van de regering, die zich zorgen maakt over de enerzijds lage geboortecijfers en anderzijds de snel vergrijzende bevolking van Japan.

In totaal gaf 42 procent van de mannen en 44 procent van de ondervraagde vrouwen aan dat ze nog nooit seksuele interactie hadden gekend. In 2005 werd eenzelfde rondvraag georganiseerd. Toen was een op de drie jongeren nog vrijgezel. In 2010 polste de Japanse regering naar de leeftijd waarop jongeren ontmaagd werden. Daaruit bleek dat 68 procent van de Japanse jongeren tussen 18 en 19 jaar nog maagd was.

Ter vergelijking: uit een rondvraag van de christelijke mutualiteit (CM) uit 2015 bleek dat 22,6 procent van de Vlaamse mannen en 16,5 procent van de Vlaamse vrouwen tussen de 21 en 25 jaar zijn wanneer ze voor het eerst aan seks beginnen. De man heeft gemiddeld genomen voor het eerst seks op 18-jarige leeftijd, de gemiddelde leeftijd van de Vlaamse vrouw ligt een half jaar lager.