De medische commissie van de Congregatie voor de Heiligverklaringen heeft een wonder erkend dat aan paus Paulus VI (1963-1978) wordt toegeschreven, zo heeft KerkNet donderdag op gezag van The Vatican Insider gemeld.

Het betreft de onverklaarbare genezing van een baby in de moederschoot. De genezing vond in het begin van de jaren 1990 plaats in Californië, na gebed tot Giovanni Battista Montini, beter bekend als Paulus VI. Dankzij de erkenning kan de zaligspreking van paus Paulus VI al in de komende maanden plaatsvinden, mits de theologische commissie en de paus de genezing eveneens erkennen.

Paus Benedictus XVI erkende in december 2012 de 'heroïsche deugdzaamheid' van Paulus VI, aldus KerkNet.

Giovanni Battista Montini werd in 1954 aartsbisschop van Milaan en in 1958 tot kardinaal gecreëerd. Op 21 juni 1963 werd hij op 65-jarige leeftijd tot paus verkozen. Op 6 augustus 1978 overleed hij aan een hartaanval in het pauselijke zomerverblijf in Castel Gandolfo.

(Belga/SD)

De medische commissie van de Congregatie voor de Heiligverklaringen heeft een wonder erkend dat aan paus Paulus VI (1963-1978) wordt toegeschreven, zo heeft KerkNet donderdag op gezag van The Vatican Insider gemeld.Het betreft de onverklaarbare genezing van een baby in de moederschoot. De genezing vond in het begin van de jaren 1990 plaats in Californië, na gebed tot Giovanni Battista Montini, beter bekend als Paulus VI. Dankzij de erkenning kan de zaligspreking van paus Paulus VI al in de komende maanden plaatsvinden, mits de theologische commissie en de paus de genezing eveneens erkennen. Paus Benedictus XVI erkende in december 2012 de 'heroïsche deugdzaamheid' van Paulus VI, aldus KerkNet. Giovanni Battista Montini werd in 1954 aartsbisschop van Milaan en in 1958 tot kardinaal gecreëerd. Op 21 juni 1963 werd hij op 65-jarige leeftijd tot paus verkozen. Op 6 augustus 1978 overleed hij aan een hartaanval in het pauselijke zomerverblijf in Castel Gandolfo.(Belga/SD)