Nadat de Amerikaanse zender Fox News en ook de VAE-ambassadeur in de Verenigde Staten hadden bevestigd dat het een vrouw was die het eskadron F-16's van de VAE aanvoerde, werd de foto van Al Mansouri veelvuldig gedeeld op Twitter, vergezeld van lofbetuigingen.

Tienerdroom

Majoor Mariam Al Mansouri werd in 2008 de eerste vrouw in de luchtmacht van de Verenigde Arabische Emiraten.

In een interview met het tijdschrift Deraa Al Watan in juni zei Al Mansouri dat het een tienerdroom van haar was om gevechtspilote te worden. Ze moest echter wachten tot de VAE in 2007 vrouwen in het leger toeliet. Al Mansouri schreef zich toen meteen in aan de militaire academie.

Van competitie met haar mannelijke collega's was volgens haar geen sprake. Ze kreeg naar eigen zeggen ook geen voorkeursbehandeling, de trainingen waren even zwaar voor haar als voor de mannen.

Arabische partners

De VAE is een van de vijf Arabische staten - naast Jordanië, Qatar, Bahrein en Saudi-Arabië - die deze week deelnamen aan de door de Verenigde Staten geleidde luchtaanvallen tegen IS in Syrië.

Nadat de Amerikaanse zender Fox News en ook de VAE-ambassadeur in de Verenigde Staten hadden bevestigd dat het een vrouw was die het eskadron F-16's van de VAE aanvoerde, werd de foto van Al Mansouri veelvuldig gedeeld op Twitter, vergezeld van lofbetuigingen.Majoor Mariam Al Mansouri werd in 2008 de eerste vrouw in de luchtmacht van de Verenigde Arabische Emiraten. In een interview met het tijdschrift Deraa Al Watan in juni zei Al Mansouri dat het een tienerdroom van haar was om gevechtspilote te worden. Ze moest echter wachten tot de VAE in 2007 vrouwen in het leger toeliet. Al Mansouri schreef zich toen meteen in aan de militaire academie.Van competitie met haar mannelijke collega's was volgens haar geen sprake. Ze kreeg naar eigen zeggen ook geen voorkeursbehandeling, de trainingen waren even zwaar voor haar als voor de mannen.De VAE is een van de vijf Arabische staten - naast Jordanië, Qatar, Bahrein en Saudi-Arabië - die deze week deelnamen aan de door de Verenigde Staten geleidde luchtaanvallen tegen IS in Syrië.