Het World Economic Forum (WEF) stelt elk jaar een rapport op over de gelijkheid tussen de seksen op het vlak van politiek, onderwijs, werkgelegenheid en gezondheid.

De top van de lijst van 134 landen wordt gedomineerd door de Scandinavische landen, met Noorwegen op de tweede en Finland op de derde plaats. Zweden volgt op de vierde plaats en Nieuw-Zeeland sluit de top-5 af.

Een van de meest opvallende dalers is Frankrijk (van 18 naar 46). Volgens het WEF is dit een gevolg van het kleiner aantal vrouwen dat in de Franse regering een ministerambt bekleedt.

Onderaan de lijst bengelen Pakistan (132), Tsjaad (133) en Jemen (134).

Over het algemeen is de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen in de wereld het laagst op het vlak van gezondheid en onderwijs, en het hoogst wat betreft economische participatie en kansen.

Global Gender Gap Index

1. IJsland

2. Noorwegen

3. Finland

4. Zweden

5. Nieuw-Zeeland

6. Ierland

7. Denemarken

8. Lesotho

9. Filipijnen

10. Zwitserland

11. Spanje

12. Zuid-Afrika

13. Duitsland

14. België

15. VK

Bron: World Economic Forum

Het World Economic Forum (WEF) stelt elk jaar een rapport op over de gelijkheid tussen de seksen op het vlak van politiek, onderwijs, werkgelegenheid en gezondheid. De top van de lijst van 134 landen wordt gedomineerd door de Scandinavische landen, met Noorwegen op de tweede en Finland op de derde plaats. Zweden volgt op de vierde plaats en Nieuw-Zeeland sluit de top-5 af. Een van de meest opvallende dalers is Frankrijk (van 18 naar 46). Volgens het WEF is dit een gevolg van het kleiner aantal vrouwen dat in de Franse regering een ministerambt bekleedt. Onderaan de lijst bengelen Pakistan (132), Tsjaad (133) en Jemen (134). Over het algemeen is de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen in de wereld het laagst op het vlak van gezondheid en onderwijs, en het hoogst wat betreft economische participatie en kansen.