Man wil wereldreis schenken aan wie de naam heeft van zijn ex

Jordan Axani © /

De reis was begin dit jaar geboekt, spotgoedkoop en zou de bezegeling worden van hun liefde. Intussen is het uit tussen de Canadees Jordan Axani en zijn vriendin Elizabeth Gallagher. Maar de reis rond de wereld kan niet meer afgezegd worden. Axani wil haar nu wegschenken aan om het even welke Elizabeth Gallagher, als ze maar een Canadees paspoort heeft.

De reis vertrekt op 21 december in New York, gaat eerst naar Milaan. Vervolgens doen de reizigers Praag, Parijs, Bangkok en Delhi aan alvorens op 8 januari (of later, want dat is de enige wijziging aan het ticket die kostenloos uitgevoerd kan worden) teruggekeerd wordt naar New York.

Axani had de tickets lang vooraf gekocht en nu vindt hij het, “zonder bijbedoelingen”, sneu om het ene ticket, op naam van Elizabeth Gallagher, ongebruikt te laten. Een naamsverandering zou meer kosten dan het oorspronkelijke ticket, dus dat overweegt hij niet.

Hij lanceerde zijn oproep via Reddit en kreeg snel “3 of 4 antwoorden”. Sinds zijn oproep is overgenomen door de Canadese radio is de zaak in een stroomversnelling terechtgekomen en er zou nu “een zee aan kandidaturen” zijn.

‘Niets voor terug’

Het voorstel, dat alleen betrekking heeft op de vliegreizen (en op een glas wijn bij het vertrek, aldus Axani), houdt geen enkele verbinding in aan de kant van de vrouw, die altijd Elizabeth Gallagher zal heten, niet om samen te zitten, samen te reizen of zelfs maar te praten tijdens de vluchten, al behoort dat alles wat Axani betreft zeker tot de mogelijkheden.

Hij vraagt eigenlijk maar één ding: “Ik ben gelukkig geweest in het leven. Dit is mijn manier om iets terug te geven aan het universum. Doe ooit iets gelijkaardigs”.

(RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content