Maggie De Block over Volksgezondheid: ‘Dit is mijn droomdepartement’

Maggie De Block (Open VLD), minister van Volksgezondheid © BELGA

Tv-maker Eric Goens praat openhartig met minister voor Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) in het tv-programma Het Huis.

Minister Maggie De Block (Open VLD), is erg tevreden met haar ministerpost Sociale Zaken en Volksgezondheid. ‘Dit is mijn droomdepartement en ça suffit’, zegt ze in het televisieprogramma Het Huis dat vanavond wordt uitgezonden op Eén.

Tv-maker Eric Goens sluit zich elke week 24 uur lang op met een bekende Vlaming en daar vloeien openhartige gesprekken uit voort. Zo vraagt Goens zich af De Block nee zou antwoorden op de vraag om premier te worden. ‘Op voorhand kan ik daar niet ja of nee op antwoorden’, stelt De Block. ‘Al is het niet het werk van mijn dromen’, geeft ze toe.

Ook vragen over haar gewicht gaat de minister niet uit de weg. ‘Ik eet ’s middags meestal lichte maaltijden en nee ik plunder de frigo niet leeg als ik thuiskom.’ Maar een crashdieet, zoals ze deed op haar zeventiende, dat heeft ze er niet meer voor over. ‘Toen at ik een tomaat en een appel per dag, meer niet.’

Het Huis, vanavond om 20.40 uur op Eén.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content