Het verdict van de jury werd maandag uitgesproken in een rechtbank in Los Angeles. Murray werd meteen in de boeien geslagen. Hij kan niet vrijkomen op borgtocht.

Murray stond terecht op beschuldiging van doodslag door nalatigheid, omdat hij in juni 2009 Michael Jackson een dodelijke dosis van het anesthesiemiddel propofol zou hebben toegediend. Tijdens het proces kwamen de voorbije zes weken niet minder dan 49 getuigen aan het woord.

De 58-jarige Murray riskeert tot vier jaar cel. De strafmaat wordt vermoedelijk op 29 november uitgesproken.

Michael Jackson stierf in juni 2009 aan een "ernstige intoxicatie" met het verdovingsmiddel propofol. (Belga/TE)

Het verdict van de jury werd maandag uitgesproken in een rechtbank in Los Angeles. Murray werd meteen in de boeien geslagen. Hij kan niet vrijkomen op borgtocht. Murray stond terecht op beschuldiging van doodslag door nalatigheid, omdat hij in juni 2009 Michael Jackson een dodelijke dosis van het anesthesiemiddel propofol zou hebben toegediend. Tijdens het proces kwamen de voorbije zes weken niet minder dan 49 getuigen aan het woord. De 58-jarige Murray riskeert tot vier jaar cel. De strafmaat wordt vermoedelijk op 29 november uitgesproken. Michael Jackson stierf in juni 2009 aan een "ernstige intoxicatie" met het verdovingsmiddel propofol. (Belga/TE)