Het leven van Mark Zuckerberg, de uitvinder van de immens populaire sociale netwerksite Facebook, wordt het onderwerp van een Hollywoodfilm. Het portret dat we echter van 's werelds jongste miljardair te zien zullen krijgen, is allesbehalve fraai, zo meldt The Times.

Net zoals er de voorbije weken veel te doen was rond de nieuwe privacyinstellingen van Facebook, wordt nu ook de privacy van zijn oprichter geschonden. Volgens critici die het script van de film al konden inkijken, wordt Zuckerberg in de prent afgebeeld als een "borderline-autistische bedrieger".

De zwarte komedie 'The Social Network' van de makers van onder andere de Amerikaanse komedieserie 'The West Wing', is een verfilming van het boek 'The Accidental Billionaires' van Ben Mezrich.

De film, die gepland is voor oktober, opent met een scene waarin te zien is hoe een 19-jarige Zuckerberg op 4 februari 2004 in een bar aan de universiteit van Harvard gedumpt wordt door zijn liefje Erica.

Zuckerberg trekt zich daarop terug op zijn kamer waar hij in een dronken bui een code schrijft die alle biografieën en foto's van de Harvard universiteitsstudenten in een website giet en waarop hij en zijn vrienden aan de vrouwelijke studentes een quotering kunnen meegeven.

Dertig minuten nadat "Thefacebook" op het internet staat, wordt de website zo populair dat het computernetwerk van Harvard crasht.

Justin Timberlake

De film toont verder hoe Zuckerberg, gespeeld oor Jesse Eisenberg, stopt met studeren en naar Silicon Valley in Californië trekt waar hij Facebook verder uitbouwt samen met Sean Parker, medestichter van de piratensite Napster, en in de film gespeeld door popzanger Justin Timberlake.

Maar een rechtszaak in 2008 gooit roet in het eten van de steile opgang van Zuckerberg. De broers Cameron and Tyler Winklevoss, de sterren van het Harvard roeiteam, wilden van Facebook aanvankelijk een sociaal netwerk voor hun atletiekvrienden maken en leverden Zuckerberg daarvoor een business plan en de nodige financiële middelen.

Seksuele onzekerheid

Maar eenmaal Facebook zich als een vuurtje begint te verspreiden op de Amerikaanse campussen, laat Zuckerberg de broers stikken. Beiden krijgen uiteindelijk van de rechter een schadevergoeding van 65 miljoen dollar.

De film biedt tenslotte ook een kijkje in het persoonlijke leven van Zuckerberg. Volgens de film wordt de computernerd niet alleen gedreven door geld, maar ook door seksuele onzekerheid. Terwijl Zuckerberg in bars op zoek gaat naar seksuele contacten, is het Parker die de zaken runt.

Het leven van Mark Zuckerberg, de uitvinder van de immens populaire sociale netwerksite Facebook, wordt het onderwerp van een Hollywoodfilm. Het portret dat we echter van 's werelds jongste miljardair te zien zullen krijgen, is allesbehalve fraai, zo meldt The Times. Net zoals er de voorbije weken veel te doen was rond de nieuwe privacyinstellingen van Facebook, wordt nu ook de privacy van zijn oprichter geschonden. Volgens critici die het script van de film al konden inkijken, wordt Zuckerberg in de prent afgebeeld als een "borderline-autistische bedrieger". De zwarte komedie 'The Social Network' van de makers van onder andere de Amerikaanse komedieserie 'The West Wing', is een verfilming van het boek 'The Accidental Billionaires' van Ben Mezrich. De film, die gepland is voor oktober, opent met een scene waarin te zien is hoe een 19-jarige Zuckerberg op 4 februari 2004 in een bar aan de universiteit van Harvard gedumpt wordt door zijn liefje Erica. Zuckerberg trekt zich daarop terug op zijn kamer waar hij in een dronken bui een code schrijft die alle biografieën en foto's van de Harvard universiteitsstudenten in een website giet en waarop hij en zijn vrienden aan de vrouwelijke studentes een quotering kunnen meegeven. Dertig minuten nadat "Thefacebook" op het internet staat, wordt de website zo populair dat het computernetwerk van Harvard crasht. Justin TimberlakeDe film toont verder hoe Zuckerberg, gespeeld oor Jesse Eisenberg, stopt met studeren en naar Silicon Valley in Californië trekt waar hij Facebook verder uitbouwt samen met Sean Parker, medestichter van de piratensite Napster, en in de film gespeeld door popzanger Justin Timberlake. Maar een rechtszaak in 2008 gooit roet in het eten van de steile opgang van Zuckerberg. De broers Cameron and Tyler Winklevoss, de sterren van het Harvard roeiteam, wilden van Facebook aanvankelijk een sociaal netwerk voor hun atletiekvrienden maken en leverden Zuckerberg daarvoor een business plan en de nodige financiële middelen. Seksuele onzekerheidMaar eenmaal Facebook zich als een vuurtje begint te verspreiden op de Amerikaanse campussen, laat Zuckerberg de broers stikken. Beiden krijgen uiteindelijk van de rechter een schadevergoeding van 65 miljoen dollar. De film biedt tenslotte ook een kijkje in het persoonlijke leven van Zuckerberg. Volgens de film wordt de computernerd niet alleen gedreven door geld, maar ook door seksuele onzekerheid. Terwijl Zuckerberg in bars op zoek gaat naar seksuele contacten, is het Parker die de zaken runt.