Laura Bush heeft opmerkelijke zaken neergepend in haar biografie 'Spoken from the Heart'. Zo schrijft de voormalige Amerikaanse First Lady dat zij en haar man, ex-president George W. Bush, vergiftigd werden tijdens een G8-bijeenkomst in 2007.

De Amerikaanse krant The New York Times kon de biografie een week voor publicatie inkijken en las enkele opmerkelijke zaken. Volgens Laura Bush werd de ochtend na het diner in het Duitse Heiligendamm de Amerikaanse delegatie getroffen door mysterieuze kwalen.

Een militair kon bijna niet lopen, een Witte Huis-medewerker verloor het gehoor in één oor en de toenmalige president Bush had zoveel last van zijn buik dat hij niet kon opstaan om de Franse president, Nicolas Sarkozy, te begroeten, zo schrijft mevrouw Bush. Of er daadwerkelijk sprake was van een poging tot vergiftiging en wie erachter zou zitten, is niet helemaal duidelijk.

Verder schrijft Laura Bush ook voor het eerst over het auto-ongeluk dat zij in 1963 veroorzaakte. Op weg naar een drive-in-bioscoop negeerde de toen 17-jarige Laura een stopbord en ramde daarbij de auto van haar schoolvriend Mike Douglas.

Ondanks haar gebeden, overleefde Douglas de klap niet. Door deze gebeurtenis verloor ze vele jaren haar geloof in God. Daarnaast heeft ze spijt dat ze niet op de begrafenis van haar vriend kon zijn omdat ze nog thuis in bed lag. Ze beklaagt het zichzelf ook dat ze zijn ouders achteraf nooit heeft opgezocht.

George W. Bush

In haar boek ontkent Laura ook dat ze ooit gedreigd zou hebben om haar man te verlaten omwille van zijn vroegere drankprobleem. Wel geeft ze toe dat het drinken George W. Bush saai maakte. Voor hij op zijn veertigste stopte, dronk hij bourbon voor het eten, bier tijdens de maaltijd en likeur als dessert. Volgens Laura was die "dodelijke combinatie" destijds "volslagen geaccepteerd" in de kringen rond het toenmalige presidentiële paar.

Van de voormalige president zelf komt er trouwens begin november ook een biografie uit. In 'Decision Points' gaat Bush in op veertien historische en controversiële besluiten die het eerste decennium van de 21ste eeuw vorm hebben gegeven.

Laura Bush heeft opmerkelijke zaken neergepend in haar biografie 'Spoken from the Heart'. Zo schrijft de voormalige Amerikaanse First Lady dat zij en haar man, ex-president George W. Bush, vergiftigd werden tijdens een G8-bijeenkomst in 2007. De Amerikaanse krant The New York Times kon de biografie een week voor publicatie inkijken en las enkele opmerkelijke zaken. Volgens Laura Bush werd de ochtend na het diner in het Duitse Heiligendamm de Amerikaanse delegatie getroffen door mysterieuze kwalen. Een militair kon bijna niet lopen, een Witte Huis-medewerker verloor het gehoor in één oor en de toenmalige president Bush had zoveel last van zijn buik dat hij niet kon opstaan om de Franse president, Nicolas Sarkozy, te begroeten, zo schrijft mevrouw Bush. Of er daadwerkelijk sprake was van een poging tot vergiftiging en wie erachter zou zitten, is niet helemaal duidelijk. Verder schrijft Laura Bush ook voor het eerst over het auto-ongeluk dat zij in 1963 veroorzaakte. Op weg naar een drive-in-bioscoop negeerde de toen 17-jarige Laura een stopbord en ramde daarbij de auto van haar schoolvriend Mike Douglas. Ondanks haar gebeden, overleefde Douglas de klap niet. Door deze gebeurtenis verloor ze vele jaren haar geloof in God. Daarnaast heeft ze spijt dat ze niet op de begrafenis van haar vriend kon zijn omdat ze nog thuis in bed lag. Ze beklaagt het zichzelf ook dat ze zijn ouders achteraf nooit heeft opgezocht.George W. Bush In haar boek ontkent Laura ook dat ze ooit gedreigd zou hebben om haar man te verlaten omwille van zijn vroegere drankprobleem. Wel geeft ze toe dat het drinken George W. Bush saai maakte. Voor hij op zijn veertigste stopte, dronk hij bourbon voor het eten, bier tijdens de maaltijd en likeur als dessert. Volgens Laura was die "dodelijke combinatie" destijds "volslagen geaccepteerd" in de kringen rond het toenmalige presidentiële paar. Van de voormalige president zelf komt er trouwens begin november ook een biografie uit. In 'Decision Points' gaat Bush in op veertien historische en controversiële besluiten die het eerste decennium van de 21ste eeuw vorm hebben gegeven.