De laatste Amerikaanse veteraan uit de Eerste Wereldoorlog is op 110-jarige leeftijd overleden. Franck Buckles, die over zijn leeftijd had gelogen om in 1917 in militaire dienst te kunnen komen, was tijdens WOI ambulancier bij het Amerikaanse leger in Europa. Net voor het einde van dat conflict werd hij tot korporaal benoemd. Na de oorlog werkte Buckles bij de koopvaardij.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog overleefde Buckles als burger drieënhalf jaar krijgsgevangenschap.

Buckles werd geboren in Missouri in 1901. Hij kon een legerkapitein in 1917 overtuigen dat hij 18 jaar was terwijl hij toen eigenlijk nog maar 16 jaar was.

Hij overleed thuis in zijn woning in Charles Town in de Amerikaanse staat West-Virgina nadat hij in het begin van de maan 110 jaar oud was geworden.

De laatste twee WOI-veteranen
Er zijn nu nog twee oorlogsveteranen uit WOI in leven. Het zijn allebei Britten. Claude Choules is 109 en woont in Australië. Hij was pas 15 jaar toen hij in 1916 bij de Royal navy in dienst kwam.

De 110-jarige Florence Green is de laatste vrouwelijke veteraan uit de Eerste Wereldoorlog. Ze werd in 1918 bij de Women's Royal Air Force ingelijfd op 17-jarige leeftijd waar ze als serveerster werkte. Ze is een van de tien oudste mensen in Groot-Brittannië, waar ze nog altijd woont.

Meer dan 4,7 miljoen mensen gingen tussen 1917 en 1918 in het Amerikaanse leger.

De laatste Amerikaanse veteraan uit de Eerste Wereldoorlog is op 110-jarige leeftijd overleden. Franck Buckles, die over zijn leeftijd had gelogen om in 1917 in militaire dienst te kunnen komen, was tijdens WOI ambulancier bij het Amerikaanse leger in Europa. Net voor het einde van dat conflict werd hij tot korporaal benoemd. Na de oorlog werkte Buckles bij de koopvaardij. Tijdens de Tweede Wereldoorlog overleefde Buckles als burger drieënhalf jaar krijgsgevangenschap. Buckles werd geboren in Missouri in 1901. Hij kon een legerkapitein in 1917 overtuigen dat hij 18 jaar was terwijl hij toen eigenlijk nog maar 16 jaar was. Hij overleed thuis in zijn woning in Charles Town in de Amerikaanse staat West-Virgina nadat hij in het begin van de maan 110 jaar oud was geworden. De laatste twee WOI-veteranen Er zijn nu nog twee oorlogsveteranen uit WOI in leven. Het zijn allebei Britten. Claude Choules is 109 en woont in Australië. Hij was pas 15 jaar toen hij in 1916 bij de Royal navy in dienst kwam. De 110-jarige Florence Green is de laatste vrouwelijke veteraan uit de Eerste Wereldoorlog. Ze werd in 1918 bij de Women's Royal Air Force ingelijfd op 17-jarige leeftijd waar ze als serveerster werkte. Ze is een van de tien oudste mensen in Groot-Brittannië, waar ze nog altijd woont. Meer dan 4,7 miljoen mensen gingen tussen 1917 en 1918 in het Amerikaanse leger.