De 83-jarige prins was al jaren ziek. In 2004 werd bij hem slokdarmkanker vastgesteld Hij kwam de afgelopen jaren regelmatig naar de Verenigde Staten voor onderzoeken en behandeling.

Enorm defensiebudget

De kroonprins was lid van de belangrijkste familie die in Saudi-Arabië de macht in handen heeft. Hij was minister van Defensie en Luchtvaart sinds 1963. Onder zijn bewind gaf Saudi-Arabië enorme bedragen uit aan modernisering en uitbreiding van het leger. Het land heeft één van de grootste defensiebudgetten in de wereld. Hij richtte ook de nationale luchtvaartmaatschappij Saudi op.

Kroonprins Sultan bin Abdel Aziz Al Saud was een vurig pleitbezorger van nauwe banden tussen zijn land en de Verenigde Staten. Zijn zoon prins Bandar is ambassadeur voor Saudi-Arabië in Washington. (EE)

De 83-jarige prins was al jaren ziek. In 2004 werd bij hem slokdarmkanker vastgesteld Hij kwam de afgelopen jaren regelmatig naar de Verenigde Staten voor onderzoeken en behandeling. Enorm defensiebudget De kroonprins was lid van de belangrijkste familie die in Saudi-Arabië de macht in handen heeft. Hij was minister van Defensie en Luchtvaart sinds 1963. Onder zijn bewind gaf Saudi-Arabië enorme bedragen uit aan modernisering en uitbreiding van het leger. Het land heeft één van de grootste defensiebudgetten in de wereld. Hij richtte ook de nationale luchtvaartmaatschappij Saudi op. Kroonprins Sultan bin Abdel Aziz Al Saud was een vurig pleitbezorger van nauwe banden tussen zijn land en de Verenigde Staten. Zijn zoon prins Bandar is ambassadeur voor Saudi-Arabië in Washington. (EE)