Na een korte, maar stormachtige politieke carrière zegt spoedarts Kim Geybels (30) de politiek vaarwel. De ex-senatrice van N-VA, die momenteel lid is van de lokale partij Lumineus Lummen, zal niet meer opkomen bij de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober. Dat zegt ze in Het Laatste Nieuws.

Geybels werd in juli 2010 senatrice en voorzitter van Jong N-VA. Twee maanden later moest ze ontslag nemen als senator, nadat ze met haar toenmalige vriend Bas Luyten in opspraak was gekomen door een drugsverhaal in Thailand. Op 9 oktober 2010 werd ze definitief uit N-VA gezet.

Lumineus Lummen

De spoedarts bleef in de lokale politiek nog actief voor Lumineus Lummen. Die gaat samen met Open VLD en de nieuwe lokale afdeling van N-VA een kartel vormen. Volgens Geybels heeft de N-VA een veto gesteld tegen haar aanwezigheid in het kartel. Lumineus Lummen zou daar niet meteen op ingegaan zijn.

"Maar zelfs als Lumineus Lummen alleen zou opkomen en ik verkozen word, ben ik er zeker van dat ik een hoop kleuterklas-politiek van N-VA kan verwachten. Ik heb dus gezegd dat ik wel wat beters te doen heb", aldus Geybels. (Belga/INM)

Na een korte, maar stormachtige politieke carrière zegt spoedarts Kim Geybels (30) de politiek vaarwel. De ex-senatrice van N-VA, die momenteel lid is van de lokale partij Lumineus Lummen, zal niet meer opkomen bij de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober. Dat zegt ze in Het Laatste Nieuws. Geybels werd in juli 2010 senatrice en voorzitter van Jong N-VA. Twee maanden later moest ze ontslag nemen als senator, nadat ze met haar toenmalige vriend Bas Luyten in opspraak was gekomen door een drugsverhaal in Thailand. Op 9 oktober 2010 werd ze definitief uit N-VA gezet. Lumineus Lummen De spoedarts bleef in de lokale politiek nog actief voor Lumineus Lummen. Die gaat samen met Open VLD en de nieuwe lokale afdeling van N-VA een kartel vormen. Volgens Geybels heeft de N-VA een veto gesteld tegen haar aanwezigheid in het kartel. Lumineus Lummen zou daar niet meteen op ingegaan zijn. "Maar zelfs als Lumineus Lummen alleen zou opkomen en ik verkozen word, ben ik er zeker van dat ik een hoop kleuterklas-politiek van N-VA kan verwachten. Ik heb dus gezegd dat ik wel wat beters te doen heb", aldus Geybels. (Belga/INM)