Kate Middleton heeft de formule "gehoorzaamheid" uit haar trouwgeloften geschrapt. Dat maakte het Paleis bekend. Hiermee treedt de toekomstige van prins William in de voetsporen van de overleden prinses Diana. Tijdens de huwelijksceremonie in 1981 weigerde Diana eveneens de traditionele anglicaanse formulering op te nemen in haar trouwgeloften.

Huishoudelijk geweld

Vorige week ontstond speculatie over de trouwgeloften van het prinsenpaar nadat de bisschop van Canterbury Rowan Williams, die het huwelijk vrijdag zal inzegenen, bekend maakte dat het jonge koppel een eigen invulling wilde geven aan de ceremonie.

Williams noemde de anglicaanse geloften achterhaald en niet meer van deze tijd. "Het is een gevaarlijk idee om de vrouw gehoorzaamheid te laten zweren aan haar man terwijl de laatste dit niet doet", zei de aartsbisschop in de Britse krant The Telegraph. "De belofte tot gehoorzaamheid zou kunnen worden geïnterpreteerd als een goedkeuring van huishoudelijk geweld", voegde hij eraan toe.

Geen trouwring

Desondanks hoeft prins William zich geen zorgen te maken over de toewijding van zijn toekomstige. Kate zal vrijdag beloven "hem lief te hebben, te troosten, te eren en voor hem te zorgen."

Daarnaast liet het Paleis ook nog weten dat prins William afziet van het dragen van een trouwring. (Belga/TE)

Kate Middleton heeft de formule "gehoorzaamheid" uit haar trouwgeloften geschrapt. Dat maakte het Paleis bekend. Hiermee treedt de toekomstige van prins William in de voetsporen van de overleden prinses Diana. Tijdens de huwelijksceremonie in 1981 weigerde Diana eveneens de traditionele anglicaanse formulering op te nemen in haar trouwgeloften. Huishoudelijk geweld Vorige week ontstond speculatie over de trouwgeloften van het prinsenpaar nadat de bisschop van Canterbury Rowan Williams, die het huwelijk vrijdag zal inzegenen, bekend maakte dat het jonge koppel een eigen invulling wilde geven aan de ceremonie. Williams noemde de anglicaanse geloften achterhaald en niet meer van deze tijd. "Het is een gevaarlijk idee om de vrouw gehoorzaamheid te laten zweren aan haar man terwijl de laatste dit niet doet", zei de aartsbisschop in de Britse krant The Telegraph. "De belofte tot gehoorzaamheid zou kunnen worden geïnterpreteerd als een goedkeuring van huishoudelijk geweld", voegde hij eraan toe. Geen trouwring Desondanks hoeft prins William zich geen zorgen te maken over de toewijding van zijn toekomstige. Kate zal vrijdag beloven "hem lief te hebben, te troosten, te eren en voor hem te zorgen." Daarnaast liet het Paleis ook nog weten dat prins William afziet van het dragen van een trouwring. (Belga/TE)