Libera!, zo luidt het in een persbericht, waardeert met deze toekenning de heldere en consistente economische analyses van de Europese financieel-economische crisis vanwege de laureaat.

"De remedies vooropgesteld door de heer Van Overtveldt, zoals budgettaire orthodoxie, de inkrimping van het staatsapparaat en een monetaire stabiliteit vanuit de centrale bank, zijn volgens Libera! de enige weg naar het behoud van een vrije en welvarende samenleving in Europa."

De prijs wordt uitgereikt op maandag 4 juni (19u) in het auditorium 'De Schelp' van het Vlaams Parlement. De laudatio wordt uitgesproken door prof. Frank Smets, hoogleraar economie aan de K.U.Leuven en directeur-generaal Research van de Europese Centrale Bank.

Jaarlijkse prijs

De Prijs voor de Vrijheid is een jaarlijkse politieke erkenning die door Libera! sinds 2010 wordt uitgereikt. Vorig jaar ging die naar de Britse publicist Theodore Dalrymple, in 2010 naar voormalig Europees Commissaris Frits Bolkestein.

Johan Van Overtveldt is hoofdredacteur van Knack en Trends. Eerder was hij directeur van de denktank Metena en algemeen directeur van het ondernemersplatform VKW. Hij is tevens doctor in de economische wetenschappen (UFSIA) en behaalde een MBA (Leuven), en is auteur van het recente boek 'Het Einde van de Euro' (Acco Uitgeverij, 2011). (KVDA)

Libera!, zo luidt het in een persbericht, waardeert met deze toekenning de heldere en consistente economische analyses van de Europese financieel-economische crisis vanwege de laureaat. "De remedies vooropgesteld door de heer Van Overtveldt, zoals budgettaire orthodoxie, de inkrimping van het staatsapparaat en een monetaire stabiliteit vanuit de centrale bank, zijn volgens Libera! de enige weg naar het behoud van een vrije en welvarende samenleving in Europa." De prijs wordt uitgereikt op maandag 4 juni (19u) in het auditorium 'De Schelp' van het Vlaams Parlement. De laudatio wordt uitgesproken door prof. Frank Smets, hoogleraar economie aan de K.U.Leuven en directeur-generaal Research van de Europese Centrale Bank. Jaarlijkse prijs De Prijs voor de Vrijheid is een jaarlijkse politieke erkenning die door Libera! sinds 2010 wordt uitgereikt. Vorig jaar ging die naar de Britse publicist Theodore Dalrymple, in 2010 naar voormalig Europees Commissaris Frits Bolkestein. Johan Van Overtveldt is hoofdredacteur van Knack en Trends. Eerder was hij directeur van de denktank Metena en algemeen directeur van het ondernemersplatform VKW. Hij is tevens doctor in de economische wetenschappen (UFSIA) en behaalde een MBA (Leuven), en is auteur van het recente boek 'Het Einde van de Euro' (Acco Uitgeverij, 2011). (KVDA)