Guy Mortier wordt vanaf 1 juni adviseur bij De Vijver (Woestijnvis, VT4 en VIJFtv). De gewezen hoofdredacteur van Humo gaat Wouter Vandenhaute en Erik Watté helpen bij het uitbouwen van de groep. Jan Stevens, gewezen netmanager van Canvas, wordt directeur van Humo.

De Vijver werd in april de nieuwe eigenaar van de commerciële SBS-zenders VT4 en VIJFtv. Bij die overname stapten de Finse mediagroep Sanoma en uitgever Corelio (De Standaard, Het Nieuwsblad) mee in De Vijver. De Vijver is nu voor 100 procent eigenaar van DesertFishes (Woestijnvis, deMensen), de SBS-zenders en Humo.

In de nieuwe constellatie wordt Jan Stevens, die in februari ontslag nam als netmanager van Canvas, directeur van Humo. Hij krijgt de volledige verantwoordelijkheid over de uitbouw van Humo binnen de nieuwe groep, luidt het dinsdag in een mededeling van Woestijnvis.

Volgens Wouter Vandenhaute heeft Woestijnvis in korte tijd de stap gezet van een productiehuis naar een mediagroep. "Het is een logische keuze binnen het snel evoluerende medialandschap. We willen een volwassen groep worden, maar tegelijk de spirit en de basiswaarden van Woestijnvis behouden. Het talent en de ervaring van Mortier zullen daarbij van grote waarde zijn."

De komst van Stevens als algemeen manager van Humo past volgens Vandenhaute ook in de visie van de groep. "We willen de vlakke en onafhankelijke structuur, die voor een creatieve omgeving succesvol is gebleken, voortzetten." (Belga)

Guy Mortier wordt vanaf 1 juni adviseur bij De Vijver (Woestijnvis, VT4 en VIJFtv). De gewezen hoofdredacteur van Humo gaat Wouter Vandenhaute en Erik Watté helpen bij het uitbouwen van de groep. Jan Stevens, gewezen netmanager van Canvas, wordt directeur van Humo. De Vijver werd in april de nieuwe eigenaar van de commerciële SBS-zenders VT4 en VIJFtv. Bij die overname stapten de Finse mediagroep Sanoma en uitgever Corelio (De Standaard, Het Nieuwsblad) mee in De Vijver. De Vijver is nu voor 100 procent eigenaar van DesertFishes (Woestijnvis, deMensen), de SBS-zenders en Humo. In de nieuwe constellatie wordt Jan Stevens, die in februari ontslag nam als netmanager van Canvas, directeur van Humo. Hij krijgt de volledige verantwoordelijkheid over de uitbouw van Humo binnen de nieuwe groep, luidt het dinsdag in een mededeling van Woestijnvis. Volgens Wouter Vandenhaute heeft Woestijnvis in korte tijd de stap gezet van een productiehuis naar een mediagroep. "Het is een logische keuze binnen het snel evoluerende medialandschap. We willen een volwassen groep worden, maar tegelijk de spirit en de basiswaarden van Woestijnvis behouden. Het talent en de ervaring van Mortier zullen daarbij van grote waarde zijn." De komst van Stevens als algemeen manager van Humo past volgens Vandenhaute ook in de visie van de groep. "We willen de vlakke en onafhankelijke structuur, die voor een creatieve omgeving succesvol is gebleken, voortzetten." (Belga)