De Amerikaanse thrillerauteur Jeffery Deaver, bekend van onder andere 'The Bone Collector' heeft de toestemming gekregen om een nieuwe roman over James Bond te schrijven.

Hoewel Deaver een Amerikaan is, heeft het bedrijf dat het nalatenschap van Ian Fleming beheert, de oorspronkelijke geestelijke vader van James Bond, hem aangeduid om een nieuw verhaal rond het Britse icoon te creëren.

Over de plot van de nieuwe roman, die nu nog de naam 'Project X' draagt, is nog maar weinig bekend. Wel weten we dat het verhaal zich in onze tijd zal afspelen en dat 007 naar "drie of vier exotische locaties" zal trekken.

Trouw blijven

Deaver zegt dat hij trouw zal blijven aan het oorspronkelijke personage dat Fleming creëerde en aan de unieke toon van de Bond-romans, maar ook Deavers eigen specifieke literaire kenmerken zoals zorgvuldig onderzoek, een snel tempo en verrassende wendingen zullen in het nieuwe verhaal terug te vinden zijn.

De 14 James Bond-boeken van Ian Fleming gingen over de hele wereld al meer dan 100 miljoen keer over de toonbank. Naar aanleiding van de 100e verjaardag van de geboortedag van Fleming in 2008 schreef de Brit Sebastian Faulks een speciale Bond-roman met de titel 'Devil May Care'. Ook auteurs Kingsley Amis, John Gardner en Raymond Benson schreven in het verleden officiële James Bond-romans.

Film

Deaver verkocht wereldwijd 20 miljoen thrillers. 'The Bone Collector' werd verfilmd met Denzel Washington en Angelina Jolie in de hoofdrollen.

De nieuwe James Bond komt volgend jaar in mei uit

En voor wie zich afvraagt hoe het ondertussen zit met de nieuwe James Bond-film: de opnames liggen nog steeds stil nadat bleek dat de filmstudio in financiële problemen zit.

De Amerikaanse thrillerauteur Jeffery Deaver, bekend van onder andere 'The Bone Collector' heeft de toestemming gekregen om een nieuwe roman over James Bond te schrijven. Hoewel Deaver een Amerikaan is, heeft het bedrijf dat het nalatenschap van Ian Fleming beheert, de oorspronkelijke geestelijke vader van James Bond, hem aangeduid om een nieuw verhaal rond het Britse icoon te creëren. Over de plot van de nieuwe roman, die nu nog de naam 'Project X' draagt, is nog maar weinig bekend. Wel weten we dat het verhaal zich in onze tijd zal afspelen en dat 007 naar "drie of vier exotische locaties" zal trekken. Trouw blijven Deaver zegt dat hij trouw zal blijven aan het oorspronkelijke personage dat Fleming creëerde en aan de unieke toon van de Bond-romans, maar ook Deavers eigen specifieke literaire kenmerken zoals zorgvuldig onderzoek, een snel tempo en verrassende wendingen zullen in het nieuwe verhaal terug te vinden zijn. De 14 James Bond-boeken van Ian Fleming gingen over de hele wereld al meer dan 100 miljoen keer over de toonbank. Naar aanleiding van de 100e verjaardag van de geboortedag van Fleming in 2008 schreef de Brit Sebastian Faulks een speciale Bond-roman met de titel 'Devil May Care'. Ook auteurs Kingsley Amis, John Gardner en Raymond Benson schreven in het verleden officiële James Bond-romans. Film Deaver verkocht wereldwijd 20 miljoen thrillers. 'The Bone Collector' werd verfilmd met Denzel Washington en Angelina Jolie in de hoofdrollen. De nieuwe James Bond komt volgend jaar in mei uit En voor wie zich afvraagt hoe het ondertussen zit met de nieuwe James Bond-film: de opnames liggen nog steeds stil nadat bleek dat de filmstudio in financiële problemen zit.