Ze ziet af van de toepassing van een vergeldingswet waarbij de dader hetzelfde lot te wachten stond.

Majid Movahedi zou zondag, eveneens met zuur, blind worden gemaakt. Bahrami schonk hem pas vergiffenis net voor de toepassing van de straf in een ziekenhuis in de Iraanse hoofdstad Teheran naar aanleiding van het begin van de Ramadan, wat traditioneel een periode van vergiffenis is.

De straf had al eerder uitgevoerd moeten worden, maar werd uitgesteld omdat mensenrechtenorganisatie Amnesty International kritiek had geuit en de daad omschreef als een "wrede en onmenselijke straf, equivalent aan foltering". In plaats van de vergeldingsactie vraagt het slachtoffer nu een schadevergoeding.

Trouwen

Ameneh Bahrami, die al meer dan een dozijn operaties achter de rug heeft, werd in 2004 door Majid Movahedi verminkt en blind gemaakt nadat ze een beker zuur in het gezicht kreeg omdat ze weigerde met hem te trouwen.

De wet van oog om oog en tand om tand is voorzien in de sharia, het islamitische recht dat in Iran van toepassing is. (Belga/TE)

Ze ziet af van de toepassing van een vergeldingswet waarbij de dader hetzelfde lot te wachten stond. Majid Movahedi zou zondag, eveneens met zuur, blind worden gemaakt. Bahrami schonk hem pas vergiffenis net voor de toepassing van de straf in een ziekenhuis in de Iraanse hoofdstad Teheran naar aanleiding van het begin van de Ramadan, wat traditioneel een periode van vergiffenis is. De straf had al eerder uitgevoerd moeten worden, maar werd uitgesteld omdat mensenrechtenorganisatie Amnesty International kritiek had geuit en de daad omschreef als een "wrede en onmenselijke straf, equivalent aan foltering". In plaats van de vergeldingsactie vraagt het slachtoffer nu een schadevergoeding.Trouwen Ameneh Bahrami, die al meer dan een dozijn operaties achter de rug heeft, werd in 2004 door Majid Movahedi verminkt en blind gemaakt nadat ze een beker zuur in het gezicht kreeg omdat ze weigerde met hem te trouwen. De wet van oog om oog en tand om tand is voorzien in de sharia, het islamitische recht dat in Iran van toepassing is. (Belga/TE)