Net op tijd voor het huwelijk van de Britse prins William en Kate Middleton op 29 april is het wapenschild van de familie Middleton voorgesteld.

Het wapen toont drie eikentakjes, één voor elk van de drie kinderen in het gezin Middleton. De eik is een traditioneel symbool van Engeland en staat voor 'kracht', maar voor de Middletons is het waarschijnlijk meer een herinnering aan de plaats waar ze opgroeiden, namelijk het westen van Berkshire, waar veel eiken voorkomen.

Skiën In het midden van het wapenschild staat een omgekeerde 'v' of keper. De gouden kleur ervan verwijst naar de meisjesnaam van mama Carole Middleton, Goldsmith. Boven en onder de keper zijn twee smallere, witte kepers te zien die pieken en bergen symboliseren, een teken van de liefde van het gezin voor het Lake District en de skisport.

De rode en blauwe kleur worden gebruikt om het wapenschild te onderscheiden van een gelijkaardig wapen uit de 16e eeuw.

Het geknoopte lintje tot slot betekent dat Kate een ongehuwde vrouw is. En terwijl voor mannen meestal een schild wordt gebruikt, krijgen vrouwen - zoals hier -een ruitvorm.

Kate kan haar wapenschild nog gebruiken tot aan de dag van haar huwelijk. Daarna wordt het gecombineerd met dat van prins William. (TE)

Net op tijd voor het huwelijk van de Britse prins William en Kate Middleton op 29 april is het wapenschild van de familie Middleton voorgesteld. Het wapen toont drie eikentakjes, één voor elk van de drie kinderen in het gezin Middleton. De eik is een traditioneel symbool van Engeland en staat voor 'kracht', maar voor de Middletons is het waarschijnlijk meer een herinnering aan de plaats waar ze opgroeiden, namelijk het westen van Berkshire, waar veel eiken voorkomen. Skiën In het midden van het wapenschild staat een omgekeerde 'v' of keper. De gouden kleur ervan verwijst naar de meisjesnaam van mama Carole Middleton, Goldsmith. Boven en onder de keper zijn twee smallere, witte kepers te zien die pieken en bergen symboliseren, een teken van de liefde van het gezin voor het Lake District en de skisport. De rode en blauwe kleur worden gebruikt om het wapenschild te onderscheiden van een gelijkaardig wapen uit de 16e eeuw. Het geknoopte lintje tot slot betekent dat Kate een ongehuwde vrouw is. En terwijl voor mannen meestal een schild wordt gebruikt, krijgen vrouwen - zoals hier -een ruitvorm. Kate kan haar wapenschild nog gebruiken tot aan de dag van haar huwelijk. Daarna wordt het gecombineerd met dat van prins William. (TE)