De Zweedse koning Carl Gustaf zou wilde seksfeestjes met jonge vrouwen hebben bijgewoond en een langdurige affaire hebben gehad met een Zweedse zangeres. Dat blijkt uit een nieuwe biografie die voor heel wat ophef zorgt in Zweden.

Carl Gustaf lijkt de perfecte 21e eeuwse monarch: een charmante en waardige familieman die door zijn volk op handen wordt gedragen. Samen met zijn vrouw, koningin Silvia, met wie hij al 34 jaar ogenschijnlijk gelukkig getrouwd is, is hij een voorbeeld voor velen.

Maffiabaas

Maar het perfecte beeld van de 64-jarige vorst krijgt nu een flinke deuk door de recente publicatie van een nieuwe, onofficiële biografie, de eerste in zijn soort in Zweden. Drie onderzoeksjournalisten doken in het geheime leven van de koning en interviewden verschillende anonieme vrouwen uit zijn omgeving.
Wat blijkt: de koning zou een fortuin hebben gespendeerd aan seksfeestjes in stripclubs. Sommige van die feestjes werden georganiseerd door een beruchte maffiabaas, die naar verluidt de belangrijkste bron van het boek is.

Carl Gustaf zou volgens de biografie gedurende meerdere jaren beschermd geweest zijn door de Zweedse geheime dienst, Sapo. Soms werden Sapo-agenten zelfs ingezet om bezwarend fotomateriaal van dergelijke feestjes in beslag te nemen.

Affaire

Uit de biografie blijkt ook dat de koning eind jaren 90 een jaar lang een relatie had met de mooie Zweedse zangeres en model Camilla Henemark, de zangeres van de groep Army of lovers, die ooit een hitje scoorde met 'Crucified'.

Dat de Zweden de controverse wel lusten, mag blijken uit de verkoopcijfers van het boek. In één dag tijd gingen maar liefst 20.000 exemplaren over de toonbank.

De Zweedse koning Carl Gustaf zou wilde seksfeestjes met jonge vrouwen hebben bijgewoond en een langdurige affaire hebben gehad met een Zweedse zangeres. Dat blijkt uit een nieuwe biografie die voor heel wat ophef zorgt in Zweden. Carl Gustaf lijkt de perfecte 21e eeuwse monarch: een charmante en waardige familieman die door zijn volk op handen wordt gedragen. Samen met zijn vrouw, koningin Silvia, met wie hij al 34 jaar ogenschijnlijk gelukkig getrouwd is, is hij een voorbeeld voor velen. Maffiabaas Maar het perfecte beeld van de 64-jarige vorst krijgt nu een flinke deuk door de recente publicatie van een nieuwe, onofficiële biografie, de eerste in zijn soort in Zweden. Drie onderzoeksjournalisten doken in het geheime leven van de koning en interviewden verschillende anonieme vrouwen uit zijn omgeving. Wat blijkt: de koning zou een fortuin hebben gespendeerd aan seksfeestjes in stripclubs. Sommige van die feestjes werden georganiseerd door een beruchte maffiabaas, die naar verluidt de belangrijkste bron van het boek is. Carl Gustaf zou volgens de biografie gedurende meerdere jaren beschermd geweest zijn door de Zweedse geheime dienst, Sapo. Soms werden Sapo-agenten zelfs ingezet om bezwarend fotomateriaal van dergelijke feestjes in beslag te nemen.AffaireUit de biografie blijkt ook dat de koning eind jaren 90 een jaar lang een relatie had met de mooie Zweedse zangeres en model Camilla Henemark, de zangeres van de groep Army of lovers, die ooit een hitje scoorde met 'Crucified'. Dat de Zweden de controverse wel lusten, mag blijken uit de verkoopcijfers van het boek. In één dag tijd gingen maar liefst 20.000 exemplaren over de toonbank.