Permant voorzitter van de Europese Raad Herman Van Rompuy heeft donderdag zijn eerste haiku-dichtbundel voorgesteld.

Van Rompuy is een bekend beoefenaar van de korte gedichten met telkens 17 lettergrepen. De versvorm is afkomstig uit de Japanse dichtkunst.

'De beknoptheid van een haiku geeft me de gelegenheid om te komen tot het essentiële van de taal door de dingen te benoemen met weinig ruimte en in een niet geraffineerde taal', zo zei Van Rompuy tijdens de voorstelling van zijn bundel.

Die had plaats in de Kamer, in aanwezigheid van onder meer de Japanse ambassadeur bij de Europese Unie.

De bundel verzamelt in 124 pagina's de beste haiku's van Van
Rompuy.

De verzen zijn in het Nederlands en vertaald in het Frans, Engels, Duits en ... het Latijn, telkens met respect voor de specifieke vorm van een haiku: drie regels met telkens vijf, zeven en opnieuw vijf lettergrepen.

Permant voorzitter van de Europese Raad Herman Van Rompuy heeft donderdag zijn eerste haiku-dichtbundel voorgesteld.Van Rompuy is een bekend beoefenaar van de korte gedichten met telkens 17 lettergrepen. De versvorm is afkomstig uit de Japanse dichtkunst.'De beknoptheid van een haiku geeft me de gelegenheid om te komen tot het essentiële van de taal door de dingen te benoemen met weinig ruimte en in een niet geraffineerde taal', zo zei Van Rompuy tijdens de voorstelling van zijn bundel. Die had plaats in de Kamer, in aanwezigheid van onder meer de Japanse ambassadeur bij de Europese Unie.De bundel verzamelt in 124 pagina's de beste haiku's van Van Rompuy. De verzen zijn in het Nederlands en vertaald in het Frans, Engels, Duits en ... het Latijn, telkens met respect voor de specifieke vorm van een haiku: drie regels met telkens vijf, zeven en opnieuw vijf lettergrepen.