De Duitse fotograaf, wiskundige, kunstverzamelaar en playboy Gunter Sachs, een ex-man van Brigitte Bardot, heeft zelfmoord gepleegd. Dat hebben de Duitse tijdschriften "Bunte" en "Focus" en de Stichting Bardot gemeld. Sachs sloeg de hand aan zichzelf in het Zwitserse Gstaad. Hij werd 78.

Hermann Göring en Heinrich Himmler

Sachs' grootvader langs moeders kant was de beroemde autoconstructeur Wilhelm von Opel. Ook zijn vader, Willy Sachs, zat in de automobielbranche en was destijds bevriend met SS-kopstukken Hermann Göring en Heinrich Himmler.

Brigitte Bardot en Soraya

Van 1966 tot 1969 was Gunter Sachs gehuwd met de Franse filmster Brigitte Bardot. Hij had ook een tijdje een verhouding met de Iraanse ex-koningin Soraya.

Andy Warhol

Zijn kunstverzameling omvat veel werken van pop art-icoon Andy Warhol. Zijn filmproductie beperkt zich tot één film, waarvan hij wel zowel de schrijver, de regisseur als de producent was: "Happening in Weiss" uit 1969. (Belga/EE)

De Duitse fotograaf, wiskundige, kunstverzamelaar en playboy Gunter Sachs, een ex-man van Brigitte Bardot, heeft zelfmoord gepleegd. Dat hebben de Duitse tijdschriften "Bunte" en "Focus" en de Stichting Bardot gemeld. Sachs sloeg de hand aan zichzelf in het Zwitserse Gstaad. Hij werd 78. Hermann Göring en Heinrich Himmler Sachs' grootvader langs moeders kant was de beroemde autoconstructeur Wilhelm von Opel. Ook zijn vader, Willy Sachs, zat in de automobielbranche en was destijds bevriend met SS-kopstukken Hermann Göring en Heinrich Himmler. Brigitte Bardot en Soraya Van 1966 tot 1969 was Gunter Sachs gehuwd met de Franse filmster Brigitte Bardot. Hij had ook een tijdje een verhouding met de Iraanse ex-koningin Soraya.Andy Warhol Zijn kunstverzameling omvat veel werken van pop art-icoon Andy Warhol. Zijn filmproductie beperkt zich tot één film, waarvan hij wel zowel de schrijver, de regisseur als de producent was: "Happening in Weiss" uit 1969. (Belga/EE)