Volgens Kasidiaris van de extreemrechtse partij Gouden Dageraad waren de waanzinnige gebeurtenissen van vorige week een valstrik. Tijdens een debat op de televisie gooide hij een linkse collega een glas water in het gezicht terwijl nog een andere drie tikken in het gezicht kreeg.

Het gedrag van het neonazistisch parlementslid choqueerde het hele land en toont de heersende spanningen aan voor de komende verkiezingen van zondag.

Regen van klachten
In het justitiepaleis vergezeld door lijfwachten, diende de 31-jarige neonazi klacht in wegens provocatie. Ook het televisiestation heeft een klacht aan zijn been wegens "wederrechtelijke vrijheidsberoving", omdat medewerkers hadden geprobeerd hem na het incident vast te houden.

Nog voorwerp van klacht is de journalist van dienst die "aanzetten tot machtsmisbruik" wordt aangewreven omdat hij de procureur telefonisch had gevraagd het parlementslid te willen vervolgen.

Die magistrate heeft tegen hem de beschuldiging van "poging tot het toebrengen van zware lichamelijke schade" weerhouden en zijn onmiddellijke aanhouding gevraagd. Maar het bij deze procedure voorziene tijdsbestek van 48 uur verliep zonder dat de politie de man had aangehouden.

Ander proces
De rechtbank, die het parlementslid maandag ook moest berechten voor medeplichtigheid aan een gewapende overval op een student in mei 2007, heeft dat proces dan weer uitgesteld, nu naar 3 september, omdat zijn advocaat niet was komen opdagen. (Belga/TE)

Volgens Kasidiaris van de extreemrechtse partij Gouden Dageraad waren de waanzinnige gebeurtenissen van vorige week een valstrik. Tijdens een debat op de televisie gooide hij een linkse collega een glas water in het gezicht terwijl nog een andere drie tikken in het gezicht kreeg. Het gedrag van het neonazistisch parlementslid choqueerde het hele land en toont de heersende spanningen aan voor de komende verkiezingen van zondag.Regen van klachten In het justitiepaleis vergezeld door lijfwachten, diende de 31-jarige neonazi klacht in wegens provocatie. Ook het televisiestation heeft een klacht aan zijn been wegens "wederrechtelijke vrijheidsberoving", omdat medewerkers hadden geprobeerd hem na het incident vast te houden. Nog voorwerp van klacht is de journalist van dienst die "aanzetten tot machtsmisbruik" wordt aangewreven omdat hij de procureur telefonisch had gevraagd het parlementslid te willen vervolgen. Die magistrate heeft tegen hem de beschuldiging van "poging tot het toebrengen van zware lichamelijke schade" weerhouden en zijn onmiddellijke aanhouding gevraagd. Maar het bij deze procedure voorziene tijdsbestek van 48 uur verliep zonder dat de politie de man had aangehouden. Ander proces De rechtbank, die het parlementslid maandag ook moest berechten voor medeplichtigheid aan een gewapende overval op een student in mei 2007, heeft dat proces dan weer uitgesteld, nu naar 3 september, omdat zijn advocaat niet was komen opdagen. (Belga/TE)