Meer dan 40 jaar na hun historische maanlanding zijn de Apollo 11-astronauten Neil Armstrong en Buzz Aldrin met de hoogste onderscheiding van het Amerikaans Congres gelauwerd.

De eerste mensen op de maan ontvingen de gouden medaille van het parlement woensdag tijdens een feestelijke plechtigheid in het Capitool in Washington. Ook hun teamgenoot Michael Collins, die destijds in juli 1969 in de Apollo-module rond de maan cirkelde, kreeg de onderscheiding.

Dezelfde eer viel John Glenn te beurt, die als eerste Amerikaan in 1962 een ruimteschip rond de aarde stuurde. (Belga/INM)

Bekijk nogmaals de historische landing op de maan:

Meer dan 40 jaar na hun historische maanlanding zijn de Apollo 11-astronauten Neil Armstrong en Buzz Aldrin met de hoogste onderscheiding van het Amerikaans Congres gelauwerd. De eerste mensen op de maan ontvingen de gouden medaille van het parlement woensdag tijdens een feestelijke plechtigheid in het Capitool in Washington. Ook hun teamgenoot Michael Collins, die destijds in juli 1969 in de Apollo-module rond de maan cirkelde, kreeg de onderscheiding. Dezelfde eer viel John Glenn te beurt, die als eerste Amerikaan in 1962 een ruimteschip rond de aarde stuurde. (Belga/INM) Bekijk nogmaals de historische landing op de maan: