De Egyptische procureur-generaal Abdel Meguid Mahmoud heeft verordend dat de gewezen Egyptische president Hosni Moebarak moet teruggebracht worden naar de gevangenis van Tora omdat zijn gezondheidstoestand is verbeterd. Dat is in een officieel communiqué meegedeeld.

Bijna een maand geleden werd hij na een beroerte overgebracht naar het militair ziekenhuis in Maadi bij Kairo. Op 19 juni hadden medische en militaire bronnen meegedeeld dat de

84-jarige afgezette president in coma was geraakt en aan het ademhalingstoestel moest gelegd worden. Hij werd dan overgebracht naar een ziekenhuis van de strijdkrachten in de voorstad Maadi.

De gezondheidstoestand van Moebarak was fel achteruitgegaan na zijn opsluiting op 2 juni en zijn veroordeling tot levenslang voor de dood van demonstranten tijdens de opstand die hem tot aftreden dwong. Veiligheidsbronnen hadden toen gewag gemaakt van een zware depressie, ademhalingsmoeilijkheden en verhoogde bloeddruk.

Volgens militaire kringen is zijn gezondheidstoestand momenteel niet al te slecht. Hij is nog zeer zwak, maar kan praten. (Belga/INM)

De Egyptische procureur-generaal Abdel Meguid Mahmoud heeft verordend dat de gewezen Egyptische president Hosni Moebarak moet teruggebracht worden naar de gevangenis van Tora omdat zijn gezondheidstoestand is verbeterd. Dat is in een officieel communiqué meegedeeld. Bijna een maand geleden werd hij na een beroerte overgebracht naar het militair ziekenhuis in Maadi bij Kairo. Op 19 juni hadden medische en militaire bronnen meegedeeld dat de 84-jarige afgezette president in coma was geraakt en aan het ademhalingstoestel moest gelegd worden. Hij werd dan overgebracht naar een ziekenhuis van de strijdkrachten in de voorstad Maadi. De gezondheidstoestand van Moebarak was fel achteruitgegaan na zijn opsluiting op 2 juni en zijn veroordeling tot levenslang voor de dood van demonstranten tijdens de opstand die hem tot aftreden dwong. Veiligheidsbronnen hadden toen gewag gemaakt van een zware depressie, ademhalingsmoeilijkheden en verhoogde bloeddruk. Volgens militaire kringen is zijn gezondheidstoestand momenteel niet al te slecht. Hij is nog zeer zwak, maar kan praten. (Belga/INM)