De Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump (69) doet zich graag voor als een onverschrokken ijzervreter, maar een Amerikaanse zeearend heeft de miljardair aan het schrikken gebracht.

Een video van het magazine Time toont hoe het Amerikaans wapendier, de 'bald eagle', in augustus tijdens een fotoshoot op het bureau van Trump zit en plots naar hem uithaalt, waarop Trump angstig dekking zoekt.

In een andere sequentie zit de arend met de naam Uncle Sam op de arm van Trump en brengt met onrustige vleugelslagen het haar van de vastgoedmagnaat in de war, waarop de begeleider van de arend enkele haarlokken van de merkbaar zenuwachtige Trump bezorgd gladstrijkt.

Persoonlijkheid van het Jaar 2015

Het idee om Trump met het Amerikaanse wapendier te laten poseren, kwam van sterfotograaf Martin Schoeller, die de coverfoto voor de Time-editie van 31 augustus maakte.

Pas woensdag waren Trump en het Newyorkse magazine in botsing gekomen. De Duitse bondskanselier Angela Merkel werd toen door het blad tot Persoonlijkheid van het Jaar 2015 uitgeroepen, Trump werd daarentegen slechts derde. Hij tweette uitdagend: "Ik heb jullie gezegd dat Time-magazine mij niet als Persoonlijkheid van het Jaar zou kiezen, ook al was ik de grote favoriet. Ze hebben gekozen voor de persoon, die Duitsland in de vernieling helpt". (Belga/TE)

De Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump (69) doet zich graag voor als een onverschrokken ijzervreter, maar een Amerikaanse zeearend heeft de miljardair aan het schrikken gebracht. Een video van het magazine Time toont hoe het Amerikaans wapendier, de 'bald eagle', in augustus tijdens een fotoshoot op het bureau van Trump zit en plots naar hem uithaalt, waarop Trump angstig dekking zoekt. In een andere sequentie zit de arend met de naam Uncle Sam op de arm van Trump en brengt met onrustige vleugelslagen het haar van de vastgoedmagnaat in de war, waarop de begeleider van de arend enkele haarlokken van de merkbaar zenuwachtige Trump bezorgd gladstrijkt. Het idee om Trump met het Amerikaanse wapendier te laten poseren, kwam van sterfotograaf Martin Schoeller, die de coverfoto voor de Time-editie van 31 augustus maakte. Pas woensdag waren Trump en het Newyorkse magazine in botsing gekomen. De Duitse bondskanselier Angela Merkel werd toen door het blad tot Persoonlijkheid van het Jaar 2015 uitgeroepen, Trump werd daarentegen slechts derde. Hij tweette uitdagend: "Ik heb jullie gezegd dat Time-magazine mij niet als Persoonlijkheid van het Jaar zou kiezen, ook al was ik de grote favoriet. Ze hebben gekozen voor de persoon, die Duitsland in de vernieling helpt". (Belga/TE)