De media hadden zich al op hem gestort, maar de Amerikaanse filmster George Clooney verschijnt niet op het seksproces van Silvio Berlusconi. Hebben de verdedigers tijd gerokken? Dat is ten minste wat de aanklager gelooft.

Zonder de verwachte prominente getuige is het seksproces tegen Silvio Berlusconi voortgezet. De Amerikaanse filmster George Clooney en zijn vroegere vriendin Elisabetta Canalis schitterden in het justitiepaleis van Milaan door hun afwezigheid. Beiden zouden als getuigen van de verdediging van de Italiaanse gewezen premier op diens rechtsgeding rond seks met minderjarige prostituees en ambtsmisbruik gehoord worden. Hun afwezigheid leidde tot een aanval van de procureur op Berlusconi's advocaten: Clooney was te laat naar Milaan uitgenodigd.

Tijd rekken

Pas vorige week was bekendgeworden op welke dag de topacteur in het bunga-bunga-proces om mogelijke seks met de destijds minderjarige Marokkaanse paaldanseres Ruby zou getuigen. "Geloven jullie nu echt dat het mogelijk was, zoiets met de acteur in minder dan een week te arrangeren? ", hekelde aanklaagster Ilda Boccassini de verdediging.

Ze verweet hen tijd te rekken om het rechtsgeding te vertragen. In zijn tijd als regeringsleider had Berlusconi justitiehervormingen doorgevoerd om de verjaringstermijnen in Italië aanzienlijk te verkorten.

Berlusconi's verdediging hoopte dat Clooney mogelijk zou getuigen dat hij bij feestjes in een villa van Berlusconi geen wilde seksuele losbandigheden zou gezien hebben. Volgens Berlusconi gebeurden op zijn feestjes alleen maar betamelijke zaken. Op het Ruby-proces kan een vonnis in eerste instantie tegen het jaareinde vallen. Indien Berlusconi veroordeeld wordt, resteren hem naar Italiaans recht nog twee instanties. (Belga/SD)

De media hadden zich al op hem gestort, maar de Amerikaanse filmster George Clooney verschijnt niet op het seksproces van Silvio Berlusconi. Hebben de verdedigers tijd gerokken? Dat is ten minste wat de aanklager gelooft. Zonder de verwachte prominente getuige is het seksproces tegen Silvio Berlusconi voortgezet. De Amerikaanse filmster George Clooney en zijn vroegere vriendin Elisabetta Canalis schitterden in het justitiepaleis van Milaan door hun afwezigheid. Beiden zouden als getuigen van de verdediging van de Italiaanse gewezen premier op diens rechtsgeding rond seks met minderjarige prostituees en ambtsmisbruik gehoord worden. Hun afwezigheid leidde tot een aanval van de procureur op Berlusconi's advocaten: Clooney was te laat naar Milaan uitgenodigd. Tijd rekkenPas vorige week was bekendgeworden op welke dag de topacteur in het bunga-bunga-proces om mogelijke seks met de destijds minderjarige Marokkaanse paaldanseres Ruby zou getuigen. "Geloven jullie nu echt dat het mogelijk was, zoiets met de acteur in minder dan een week te arrangeren? ", hekelde aanklaagster Ilda Boccassini de verdediging. Ze verweet hen tijd te rekken om het rechtsgeding te vertragen. In zijn tijd als regeringsleider had Berlusconi justitiehervormingen doorgevoerd om de verjaringstermijnen in Italië aanzienlijk te verkorten. Berlusconi's verdediging hoopte dat Clooney mogelijk zou getuigen dat hij bij feestjes in een villa van Berlusconi geen wilde seksuele losbandigheden zou gezien hebben. Volgens Berlusconi gebeurden op zijn feestjes alleen maar betamelijke zaken. Op het Ruby-proces kan een vonnis in eerste instantie tegen het jaareinde vallen. Indien Berlusconi veroordeeld wordt, resteren hem naar Italiaans recht nog twee instanties. (Belga/SD)