'Uiteraard ben ik heel blij met deze titel. Vorig jaar behaalden we al 16/20 in de culinaire gids. Dit jaar komt daar nog een puntje bij', aldus de succesvolle Dimitry Lysens. Na deze onderscheiding verwacht hij dat het restaurant een nog grotere toeloop zal hebben. 'De titel zal zijn effect niet missen. Mensen zullen sowieso een kijkje willen nemen in het restaurant en de keuken uittesten. Of wij de lat nu hoger gaan leggen? We zijn constant op zoek naar verbetering in het bord. Elke dag opnieuw. Dat zit zo ingeburgerd in het keukenpersoneel.

Er zijn nog amper chefs te vinden die durven uitpakken met de moleculaire keuken. Het chemisch gegoochel heeft plaatsgemaakt voor de eerlijke, eenvoudige keuken.

Ook in Restaurant Magis is die trend naar de echte keuken zonder franjes al een tijdje ingezet. 'Restaurant Magis bestaat nu zeven jaar. Ik moet bekennen dat ik mij in die jaren ook heb 'bezondigd' aan de moleculaire keuken. Het is duidelijk dat chefs nu terugkeren naar de natuurkeuken, met respect voor het product. Dat is meer mijn ding. Verse groenten en kruiden die uit de tuin komen. Zuivere, ongecompliceerde gerechten in het bord... I love it.'

Voor Dimitry is varkensvlees een echt topproduct: 'Je kunt er smakelijke stoverijen mee bereiden, maar je kunt er ook andere kanten mee uit. Bovendien laten we geen enkel deel van het varken blijft ongebruikt. Poten, oren, wangen, alles gaat in potten en pannen.'

Restaurant Magis brengt elke maand een nieuwe kaart. 'Telkens met een smakelijke eyecatcher, een gerechtje dat er uitspringt en dat op veel applaus wordt onthaald', voegt hij er nog aan toe.

Naast Dimitry Lysens kregen ook Thomas Locus van 'Bistro Margaux' in Sint-Martens-Bodegem en Pierre Massin van 'Chai Gourmand' in Gembloers de trofee van jonge chef van het jaar. GaultMillau 2012 ligt vanaf maandag in de winkel voor 27 euro. (DB)

'Uiteraard ben ik heel blij met deze titel. Vorig jaar behaalden we al 16/20 in de culinaire gids. Dit jaar komt daar nog een puntje bij', aldus de succesvolle Dimitry Lysens. Na deze onderscheiding verwacht hij dat het restaurant een nog grotere toeloop zal hebben. 'De titel zal zijn effect niet missen. Mensen zullen sowieso een kijkje willen nemen in het restaurant en de keuken uittesten. Of wij de lat nu hoger gaan leggen? We zijn constant op zoek naar verbetering in het bord. Elke dag opnieuw. Dat zit zo ingeburgerd in het keukenpersoneel. Er zijn nog amper chefs te vinden die durven uitpakken met de moleculaire keuken. Het chemisch gegoochel heeft plaatsgemaakt voor de eerlijke, eenvoudige keuken. Ook in Restaurant Magis is die trend naar de echte keuken zonder franjes al een tijdje ingezet. 'Restaurant Magis bestaat nu zeven jaar. Ik moet bekennen dat ik mij in die jaren ook heb 'bezondigd' aan de moleculaire keuken. Het is duidelijk dat chefs nu terugkeren naar de natuurkeuken, met respect voor het product. Dat is meer mijn ding. Verse groenten en kruiden die uit de tuin komen. Zuivere, ongecompliceerde gerechten in het bord... I love it.' Voor Dimitry is varkensvlees een echt topproduct: 'Je kunt er smakelijke stoverijen mee bereiden, maar je kunt er ook andere kanten mee uit. Bovendien laten we geen enkel deel van het varken blijft ongebruikt. Poten, oren, wangen, alles gaat in potten en pannen.' Restaurant Magis brengt elke maand een nieuwe kaart. 'Telkens met een smakelijke eyecatcher, een gerechtje dat er uitspringt en dat op veel applaus wordt onthaald', voegt hij er nog aan toe.Naast Dimitry Lysens kregen ook Thomas Locus van 'Bistro Margaux' in Sint-Martens-Bodegem en Pierre Massin van 'Chai Gourmand' in Gembloers de trofee van jonge chef van het jaar. GaultMillau 2012 ligt vanaf maandag in de winkel voor 27 euro. (DB)