Francesca Vanthielen gaat aan de slag bij Unia

06/12/16 om 17:20 - Bijgewerkt om 17:20

Vlaams actrice en presentatrice Francesca Vanthielen gaat binnenkort aan de slag bij Unia, het vroegere Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding.

Francesca Vanthielen gaat aan de slag bij Unia

Francesca Vanthielen © Belga

Vanthielen (43) zal bij Unia gedurende acht maanden de dienst Communicatie ondersteunen. In haar functie neemt ze vooral coördinerende, administratieve en ondersteunende aspecten van de communicatie op zich.

'Vanthielen kwam als meest geschikte kandidaat naar voor uit een sollicitatieprocedure met schriftelijke en mondelinge proeven, een interview en een assessment door een extern bureau', aldus Bram Sebrechts van Unia.

'Op dit moment presenteer ik geen programma en heb ik ook niets in het vooruitzicht, dus hou ik me bezig met andere zaken die me boeien', verklaarde Vanthielen onlangs nog op Radio 1.

De actrice is medestichtster van het G-1000 burgerproject en ook één van de initiatiefnemers van de Klimaatzaak, een rechtszaak aangespannen door een groep verontruste burgers tegen de Belgische overheid om zo politici te verplichten de klimaatafspraken na te komen. (TE)