Jeroen Oerlemans, Twitter
Jeroen Oerlemans © Twitter

Het overlijden van Jeroen Oerlemans is aan onze redactie gemeld door journaliste Joanie de Rijke, medewerkster van Knack. Zij was met hem op reportage in Libië.

Over de precieze omstandigheden is nog niet veel bekend. Volgens sommige Nederlandse media had Oerlemans een vest aan maar raakte een kogel van een sluipschutter hem langs de zijkant in het hart.

Oerlemans was in 2012 al eens ontvoerd geweest door jihadisten in Syrië.

De redactie van Knack wenst haar medeleven uit te drukken met de familie van Oerlemans.

Gevechten

In Sirte werd zondag hevig strijd geleverd door proregeringstroepen en strijders van terreurgroepering Islamitische Staat.

De regering van nationale eenheid in Libië, die in maart met internationale steun in het zadel werd gehesen, probeert al sinds mei om Sirte te heroveren op IS. Een nederlaag in Sirte zou een aanzienlijke klap betekenen voor IS, dat ook in Syrië en Irak in het defensief wordt gedrongen.

Het overlijden van Jeroen Oerlemans is aan onze redactie gemeld door journaliste Joanie de Rijke, medewerkster van Knack. Zij was met hem op reportage in Libië.Over de precieze omstandigheden is nog niet veel bekend. Volgens sommige Nederlandse media had Oerlemans een vest aan maar raakte een kogel van een sluipschutter hem langs de zijkant in het hart.Oerlemans was in 2012 al eens ontvoerd geweest door jihadisten in Syrië.De redactie van Knack wenst haar medeleven uit te drukken met de familie van Oerlemans.In Sirte werd zondag hevig strijd geleverd door proregeringstroepen en strijders van terreurgroepering Islamitische Staat. De regering van nationale eenheid in Libië, die in maart met internationale steun in het zadel werd gehesen, probeert al sinds mei om Sirte te heroveren op IS. Een nederlaag in Sirte zou een aanzienlijke klap betekenen voor IS, dat ook in Syrië en Irak in het defensief wordt gedrongen.