De foto werd genomen voor een saloon in New Mexico in het jaar 1880 of 1881. De beroemde crimineel zou daar toen 25 cent voor betaald hebben. Verzamelaar en miljardair William Koch bood op de jaarlijkse Old-West veilingshow van Denver, in de staat Colorado, het hoogst voor de foto. De startprijs was gezet op 150.000 dollar.

Het gaat om een metalen plaatje van vijf op acht centimeter. Het portret werd genomen toen Billy the Kid twintig was. Volgens zijn legende zou hij 21 personen gedood hebben, één voor elk jaar dat hij geleefd heeft. Slechts vier moorden werden bewezen. In juli 1881 kwam hij om het leven, gedood door de politie in een stad in New Mexico.

Er bestaan wel nog tenminste twee kinderfoto's van het beruchte icoon: als leerling van een school in Silver City (New Mexico) en omringd door enkele cowboys aan een ranch dichtbij Roswell in New Mexico. (AFP)

De foto werd genomen voor een saloon in New Mexico in het jaar 1880 of 1881. De beroemde crimineel zou daar toen 25 cent voor betaald hebben. Verzamelaar en miljardair William Koch bood op de jaarlijkse Old-West veilingshow van Denver, in de staat Colorado, het hoogst voor de foto. De startprijs was gezet op 150.000 dollar. Het gaat om een metalen plaatje van vijf op acht centimeter. Het portret werd genomen toen Billy the Kid twintig was. Volgens zijn legende zou hij 21 personen gedood hebben, één voor elk jaar dat hij geleefd heeft. Slechts vier moorden werden bewezen. In juli 1881 kwam hij om het leven, gedood door de politie in een stad in New Mexico. Er bestaan wel nog tenminste twee kinderfoto's van het beruchte icoon: als leerling van een school in Silver City (New Mexico) en omringd door enkele cowboys aan een ranch dichtbij Roswell in New Mexico. (AFP)