De Zwitserse koorddanser Freddy Nock heeft zaterdag een nieuw wereldrecord gevestigd. Zonder bescherming wandelde hij 995 meter op de draagkabel van de kabelspoorweg van de Zugspitze nabij Garmish-Partenkirchen, met 2.962 meter het hoogste punt van Duitsland. Het parcours kende een hoogteverschil van 348 meter, met op sommige plaatsen een hellingsgraad van 57 procent.De kabel waarop de 46-jarige waaghals bijna een kilometer aflegde, is amper 50 millimeter breed.

Nock deed ongeveer 1 uur en 20 minuten over zijn tocht. Zo'n tweehonderd toeschouwers woonden de recordpoging bij.

Goed doel Met zijn stunt wilde Nock geld inzamelen voor een UNESCO-project in Bangladesh. Tijdens een rondreis in Zwitserland, Duitsland en Oostenrijk zou hij op een week tijd nog zes andere recordpogingen ondernemen.

Zo zal hij in Bern proberen met een fiets op 50 meter hoogte over een touw een afstand van 150 meter af te leggen. (Belga/KVDA)

De Zwitserse koorddanser Freddy Nock heeft zaterdag een nieuw wereldrecord gevestigd. Zonder bescherming wandelde hij 995 meter op de draagkabel van de kabelspoorweg van de Zugspitze nabij Garmish-Partenkirchen, met 2.962 meter het hoogste punt van Duitsland. Het parcours kende een hoogteverschil van 348 meter, met op sommige plaatsen een hellingsgraad van 57 procent.De kabel waarop de 46-jarige waaghals bijna een kilometer aflegde, is amper 50 millimeter breed. Nock deed ongeveer 1 uur en 20 minuten over zijn tocht. Zo'n tweehonderd toeschouwers woonden de recordpoging bij. Goed doel Met zijn stunt wilde Nock geld inzamelen voor een UNESCO-project in Bangladesh. Tijdens een rondreis in Zwitserland, Duitsland en Oostenrijk zou hij op een week tijd nog zes andere recordpogingen ondernemen. Zo zal hij in Bern proberen met een fiets op 50 meter hoogte over een touw een afstand van 150 meter af te leggen. (Belga/KVDA)