De Britse 69-jarige Ruth Flowers draait muziek in heel wat Franse nachtclubs en op festivals.

Ruth Flowers, alias DJ Granny, kreeg de kriebels te pakken toen ze naar een verjaardagsfeestje van haar kleinzoon ging in een nachtclub.

Een portier hield haar bijna tegen om binnen te gaan omdat de plaats waarschijnlijk niks voor de oude dame zou zijn.

"Ik ging toch naar binnen en het was er zeer luidruchtig maar er was enorm veel energie", vertelde Flowers aan het Britse persagentschap Reuters.

Tot die dag had Flowers geen weet van het bestaan van de muziekstijl Electro. Ze had wel al veel ervaring in de muziek als voormalige zangeres in een kerkkoor.

De muziek had zoveel invloed op haar dat ze er meer over wou leren. Want haar culturele interesse is vrij uitgebreid. Van geschiedenis tot theater tot mode, Flowers wil naar eigen zeggen over alles wel iets weten.

Eigen stijl

Een kennis bracht haar in contact met de Franse producer Aurelien Simon. Hij leerde haar hoe te draaien en hielp haar bij het creëren van een eigen stijl.

"In het begin was het bedoeld als grap maar het werd al snel pure ernst. Gedurende vier jaar leerde ik haar de basis van Elektro en hoe ze een draaitafel werkt. Op die manier creëerde ze haar eigen stijl", vertelde producer Simon.

Haar DJ-sets zijn vooral te herkennen aan de toontjes van muziek van Abba, Queen en the Rolling Stones.

Flowers werkt momenteel aan een single die in de lente zou worden uitgebracht.

"Fantastisch!"

In het begin waren haar vrienden in Londen niet zo te vinden voor het hele DJ-idee. Maar nu wordt Flowers volop gesteund door haar vrienden en familie.

Ze herinnert zich nog dat jonge mensen over de hele wereld naar haar kwamen kijken toen ze speelde op het Cannes filmfestival in Frankrijk.

"Ze zeiden dat ik fantastisch was en dat ze zoals mij wilden zijn", vertelt Flowers waarop ze steeds antwoordde: "Je wilt niet zijn zoals ik. Je wilt gewoon jezelf zijn."

De Britse 69-jarige Ruth Flowers draait muziek in heel wat Franse nachtclubs en op festivals.Ruth Flowers, alias DJ Granny, kreeg de kriebels te pakken toen ze naar een verjaardagsfeestje van haar kleinzoon ging in een nachtclub.Een portier hield haar bijna tegen om binnen te gaan omdat de plaats waarschijnlijk niks voor de oude dame zou zijn."Ik ging toch naar binnen en het was er zeer luidruchtig maar er was enorm veel energie", vertelde Flowers aan het Britse persagentschap Reuters. Tot die dag had Flowers geen weet van het bestaan van de muziekstijl Electro. Ze had wel al veel ervaring in de muziek als voormalige zangeres in een kerkkoor.De muziek had zoveel invloed op haar dat ze er meer over wou leren. Want haar culturele interesse is vrij uitgebreid. Van geschiedenis tot theater tot mode, Flowers wil naar eigen zeggen over alles wel iets weten. Eigen stijlEen kennis bracht haar in contact met de Franse producer Aurelien Simon. Hij leerde haar hoe te draaien en hielp haar bij het creëren van een eigen stijl. "In het begin was het bedoeld als grap maar het werd al snel pure ernst. Gedurende vier jaar leerde ik haar de basis van Elektro en hoe ze een draaitafel werkt. Op die manier creëerde ze haar eigen stijl", vertelde producer Simon. Haar DJ-sets zijn vooral te herkennen aan de toontjes van muziek van Abba, Queen en the Rolling Stones. Flowers werkt momenteel aan een single die in de lente zou worden uitgebracht. "Fantastisch!" In het begin waren haar vrienden in Londen niet zo te vinden voor het hele DJ-idee. Maar nu wordt Flowers volop gesteund door haar vrienden en familie.Ze herinnert zich nog dat jonge mensen over de hele wereld naar haar kwamen kijken toen ze speelde op het Cannes filmfestival in Frankrijk."Ze zeiden dat ik fantastisch was en dat ze zoals mij wilden zijn", vertelt Flowers waarop ze steeds antwoordde: "Je wilt niet zijn zoals ik. Je wilt gewoon jezelf zijn."