De Egyptische procureur-generaal besliste dat Moebarak, die in een militair ziekenhuis gevangen werd gehouden, terug moest keren naar de gevangenis. De gezondheidstoestand van Moebarak is immers stabiel, luidt het uit gerechtelijke hoek.

Moebarak was in december van de gevangenis naar het militaire ziekenhuis overgebracht, omdat zijn gezondheid fel was achteruit gegaan.

Niet zonder slag of stoot
De overbrenging van Moebarak verliep echter niet zonder slag of stoot. Hij zou in principe al woensdagavond overgebracht worden, maar de transfer liep vertraging op omdat honderden aanhangers van Moebarak de uitgangen van het ziekenhuis hadden geblokkeerd om te verhinderen dat de 84-jarige ex-president naar de gevangenis werd gebracht.

Volgens Egyptische staatsmedia werd Moebarak ontvangen door zijn zoons die ook in de gevangenis zitten.

Nieuw proces
Op 11 mei moet Moebarak zich voor de tweede keer voor de rechter verantwoorden voor betrokkenheid bij de dood van een deel van de bijna 850 demonstranten tijdens de revolutie tegen zijn regime in 2011.

De ex-dictator moet zich in een ander dossier ook nog verantwoorden wegens corruptie. (Belga/TE)

De Egyptische procureur-generaal besliste dat Moebarak, die in een militair ziekenhuis gevangen werd gehouden, terug moest keren naar de gevangenis. De gezondheidstoestand van Moebarak is immers stabiel, luidt het uit gerechtelijke hoek. Moebarak was in december van de gevangenis naar het militaire ziekenhuis overgebracht, omdat zijn gezondheid fel was achteruit gegaan. Niet zonder slag of stoot De overbrenging van Moebarak verliep echter niet zonder slag of stoot. Hij zou in principe al woensdagavond overgebracht worden, maar de transfer liep vertraging op omdat honderden aanhangers van Moebarak de uitgangen van het ziekenhuis hadden geblokkeerd om te verhinderen dat de 84-jarige ex-president naar de gevangenis werd gebracht. Volgens Egyptische staatsmedia werd Moebarak ontvangen door zijn zoons die ook in de gevangenis zitten. Nieuw proces Op 11 mei moet Moebarak zich voor de tweede keer voor de rechter verantwoorden voor betrokkenheid bij de dood van een deel van de bijna 850 demonstranten tijdens de revolutie tegen zijn regime in 2011. De ex-dictator moet zich in een ander dossier ook nog verantwoorden wegens corruptie. (Belga/TE)