Op 20 maart is het 11 jaar geleden dat schrijver en journalist Johan Anthierens overleed.

Vrijdag 25 maart brengen Ludo Vandeau en zijn groep Biodixel, samen met Herman De Winné, een muzikaal theaterportret in het gildenhuis van Melle van de man die als 'eeuwige rebel' bekend stond.

Herman De Winné is een radiostem van Klara. Hij presenteerde vele jaren het cultuurmagazine 'Ramblas'. Nu werkt hij achter de schermen.

In de theaterproductie brengt De Winné teksten van Anthierens: herinneringen, ergernissen, emoties en een (erotisch) verhaal.

Vandeau en zijn groep Biodixel brengen werk 'à la française'. Eigen werk en liederen die geliefd waren door Johan Anthierens. Zo kan u genieten van covers van Leo Ferré, Jean Ferrat en Georges Brassens.

Een afwisseling van teksten, muziek, humor en beelden leiden de toeschouwer door Anthierens' boeiende werk en kleurrijke leven.

Droom wordt werkelijkheidAnthierens was naast journalist, schrijver en columnist een groot liefhebber van de Vlaamse dichter Jan van Nijlen. Hij droomde ervan zijn gedicht 'Bericht aan de reizigers' aan te brengen in het Centraal Station van Antwerpen.

Anthierens' droom leek een droom te zullen blijven. Maar dankzij de gebundelde inzet van Radio 1 en Brigitte Raskin wordt 'De Reiziger' nu vrijdag 18 maart onthuld in het Centraal Station van Antwerpen.

Elke reiziger zal vanaf vrijdag kunnen genieten van van Nijlens gevleugelde woorden: 'bestijg de trein nooit zonder uw valies met dromen, dan vindt ge in elke stad behoorlijk onderkomen'.

(INM)

Biodixel à la française, vrijdag 25 maart om 20.00u in het Gildenhuis in Melle

Op 20 maart is het 11 jaar geleden dat schrijver en journalist Johan Anthierens overleed. Vrijdag 25 maart brengen Ludo Vandeau en zijn groep Biodixel, samen met Herman De Winné, een muzikaal theaterportret in het gildenhuis van Melle van de man die als 'eeuwige rebel' bekend stond. Herman De Winné is een radiostem van Klara. Hij presenteerde vele jaren het cultuurmagazine 'Ramblas'. Nu werkt hij achter de schermen. In de theaterproductie brengt De Winné teksten van Anthierens: herinneringen, ergernissen, emoties en een (erotisch) verhaal. Vandeau en zijn groep Biodixel brengen werk 'à la française'. Eigen werk en liederen die geliefd waren door Johan Anthierens. Zo kan u genieten van covers van Leo Ferré, Jean Ferrat en Georges Brassens. Een afwisseling van teksten, muziek, humor en beelden leiden de toeschouwer door Anthierens' boeiende werk en kleurrijke leven. Droom wordt werkelijkheidAnthierens was naast journalist, schrijver en columnist een groot liefhebber van de Vlaamse dichter Jan van Nijlen. Hij droomde ervan zijn gedicht 'Bericht aan de reizigers' aan te brengen in het Centraal Station van Antwerpen. Anthierens' droom leek een droom te zullen blijven. Maar dankzij de gebundelde inzet van Radio 1 en Brigitte Raskin wordt 'De Reiziger' nu vrijdag 18 maart onthuld in het Centraal Station van Antwerpen. Elke reiziger zal vanaf vrijdag kunnen genieten van van Nijlens gevleugelde woorden: 'bestijg de trein nooit zonder uw valies met dromen, dan vindt ge in elke stad behoorlijk onderkomen'. (INM)