Een jaar gevangenis en 500 euro boete. Dat vordert het parket van Hoei tegen oud-burgemeester van Hoei en gewezen Senaatsvoorzitster Anne-Marie Lizin (PS) en de stadssecretaris in het dossier van de verkiezingspamfletten.

Volgens het parket heeft Lizin zich schuldig gemaakt aan valsheid in geschrifte en verduistering, en kon ze dat enkel doen met de hulp van de stadssecretaris.

Voor de gemeenteambtenaren, die de pamfletten tijdens hun werkuren verspreidden, vraagt het parket opschorting van straf. (Belga/SD)

Een jaar gevangenis en 500 euro boete. Dat vordert het parket van Hoei tegen oud-burgemeester van Hoei en gewezen Senaatsvoorzitster Anne-Marie Lizin (PS) en de stadssecretaris in het dossier van de verkiezingspamfletten. Volgens het parket heeft Lizin zich schuldig gemaakt aan valsheid in geschrifte en verduistering, en kon ze dat enkel doen met de hulp van de stadssecretaris.Voor de gemeenteambtenaren, die de pamfletten tijdens hun werkuren verspreidden, vraagt het parket opschorting van straf. (Belga/SD)