In 2009 werd Edmée de Groeve in verdenking gesteld voor onder meer schriftvervalsing, verduistering en oplichting. Nu vier jaar later is ze veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 15 maanden.

De Groeve was in opspraak gekomen door uitgaven die ze met haar kredietkaart gedaan had op kosten van de luchthaven van Charleroi. Alle afschriften van die uitgaven waren verdwenen. In totaal ging het om zo'n 30.000 euro.

De zaak koste De Groeve haar baan en ook haar andere mandaten speelde ze kwijt. Ze zat namelijk in de bestuursraad van de NMBS en de Nationale Loterij.

De Groeve is PS-gezind en heeft nauwe banden met Belgacom-topman Didier Bellens en premier Elio Di Rupo. (AVE)

In 2009 werd Edmée de Groeve in verdenking gesteld voor onder meer schriftvervalsing, verduistering en oplichting. Nu vier jaar later is ze veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 15 maanden. De Groeve was in opspraak gekomen door uitgaven die ze met haar kredietkaart gedaan had op kosten van de luchthaven van Charleroi. Alle afschriften van die uitgaven waren verdwenen. In totaal ging het om zo'n 30.000 euro. De zaak koste De Groeve haar baan en ook haar andere mandaten speelde ze kwijt. Ze zat namelijk in de bestuursraad van de NMBS en de Nationale Loterij. De Groeve is PS-gezind en heeft nauwe banden met Belgacom-topman Didier Bellens en premier Elio Di Rupo. (AVE)