Gezagvoerder Mark Kelly van de laatste vlucht van het ruimteveer Endeavour heeft dinsdag op zijn Facebookpagina gezegd dat hij de NASA en het Amerikaanse leger wil verlaten om te zorgen voor zijn vrouw. Dit is het Democratische Congreslid Gabrielle Giffords die in januari zwaar gewond is geraakt bij een wilde schietpartij in Tucson (Arizona).

Mark Kelly zegt dat hij de NASA en de marine op 1 oktober vaarwel wil zeggen. Giffords, die zwaar aan het hoofd verwond raakte, is vorige week uit een ziekenhuis in Houston ontslagen. Maar zij moet nog een intensieve revalidatietherapie ondergaan. "Ik wil aan haar zijde zijn", liet Kelly weten. "Afstappen van mijn werk bij de marine en de NASA zal me toelaten bij haar en mijn twee dochters te zijn".

Tijdens zijn 15 jaar bij de NASA heeft Kelly vier keer met de spaceshuttle naar het Internationaal Ruimtestation ISS gevlogen waar zijn tweelingbroer, die ook astronaut is, tot kort voor zijn laatste aankomst aldaar heeft gewerkt. (Belga)

Gezagvoerder Mark Kelly van de laatste vlucht van het ruimteveer Endeavour heeft dinsdag op zijn Facebookpagina gezegd dat hij de NASA en het Amerikaanse leger wil verlaten om te zorgen voor zijn vrouw. Dit is het Democratische Congreslid Gabrielle Giffords die in januari zwaar gewond is geraakt bij een wilde schietpartij in Tucson (Arizona). Mark Kelly zegt dat hij de NASA en de marine op 1 oktober vaarwel wil zeggen. Giffords, die zwaar aan het hoofd verwond raakte, is vorige week uit een ziekenhuis in Houston ontslagen. Maar zij moet nog een intensieve revalidatietherapie ondergaan. "Ik wil aan haar zijde zijn", liet Kelly weten. "Afstappen van mijn werk bij de marine en de NASA zal me toelaten bij haar en mijn twee dochters te zijn". Tijdens zijn 15 jaar bij de NASA heeft Kelly vier keer met de spaceshuttle naar het Internationaal Ruimtestation ISS gevlogen waar zijn tweelingbroer, die ook astronaut is, tot kort voor zijn laatste aankomst aldaar heeft gewerkt. (Belga)