De voormalige IMF-baas Dominique Strauss-Kahn (DSK) moet zich samen met twaalf anderen voor de correctionele rechtbank verantwoorden omdat ze zouden hebben opgetreden als pooier. Dat hebben de rechters belast met het onderzoek naar het seksschandaal rondom het Carlton-hotel in Rijsel beslist.

De 64-jarige Strauss-Kahn was in maart vorig jaar in beschuldiging gesteld van georganiseerd pooierschap omdat hij had deelgenomen aan seksfeestjes met prostituees. DSK ontkende zijn deelname niet, maar stelde dat hij niet wist dat de dames in kwestie betaald werden.

Ruim een maand geleden had het parket van Rijsel gevraagd om de beschuldigingen ten aanzien van Strauss-Kahn te laten vallen wegens een gebrek aan bewijzen. Het parket heeft nog niet beslist of het in beroep gaat tegen de beslissing.

'Absurditeit en dwaling van beschuldigingen'

Richard Malka, een van de advocaten van DSK, laakte de verbetenheid waarmee zijn cliënt wordt aangepakt. De raadsman zei evenwel dat ze in alle rust "de absurditeit en de dwaling van de beschuldigingen" zullen aantonen voor de correctionele rechtbank.

Eerder kwam Strauss-Kahn ook al in opspraak toen een New Yorks kamermeisje hem in mei 2011 beschuldigde van aanranding. Ze liet de beschuldigingen uiteindelijk vallen en trof een schikking met DSK, maar de zaak betekende wel de doodsteek voor de politieke carrière van DSK, die een van de voornaamste socialistische kandidaten voor de Franse presidentsverkiezingen van 2012 leek te worden. (Belga/AVE)

De voormalige IMF-baas Dominique Strauss-Kahn (DSK) moet zich samen met twaalf anderen voor de correctionele rechtbank verantwoorden omdat ze zouden hebben opgetreden als pooier. Dat hebben de rechters belast met het onderzoek naar het seksschandaal rondom het Carlton-hotel in Rijsel beslist. De 64-jarige Strauss-Kahn was in maart vorig jaar in beschuldiging gesteld van georganiseerd pooierschap omdat hij had deelgenomen aan seksfeestjes met prostituees. DSK ontkende zijn deelname niet, maar stelde dat hij niet wist dat de dames in kwestie betaald werden. Ruim een maand geleden had het parket van Rijsel gevraagd om de beschuldigingen ten aanzien van Strauss-Kahn te laten vallen wegens een gebrek aan bewijzen. Het parket heeft nog niet beslist of het in beroep gaat tegen de beslissing. 'Absurditeit en dwaling van beschuldigingen'Richard Malka, een van de advocaten van DSK, laakte de verbetenheid waarmee zijn cliënt wordt aangepakt. De raadsman zei evenwel dat ze in alle rust "de absurditeit en de dwaling van de beschuldigingen" zullen aantonen voor de correctionele rechtbank. Eerder kwam Strauss-Kahn ook al in opspraak toen een New Yorks kamermeisje hem in mei 2011 beschuldigde van aanranding. Ze liet de beschuldigingen uiteindelijk vallen en trof een schikking met DSK, maar de zaak betekende wel de doodsteek voor de politieke carrière van DSK, die een van de voornaamste socialistische kandidaten voor de Franse presidentsverkiezingen van 2012 leek te worden. (Belga/AVE)