In Londen is 'Mandela: Long Walk To Freedom' in première gegaan in aanwezigheid van twee dochters van Nelson Mandela, de Britse prins William en zijn echtgenote Catherine.

Alsof het lot ermee gemoeid was, stierf de voormalige Zuid-Afrikaanse president enkele ogenblikken voor de filmvertoning over zijn leven begon. Zindzi en Zenani Mandela verlieten onmiddellijk de filmzaal toen ze het nieuws vernamen, maar de vertoning van de film ging gewoon door. Na afloop werd de rest van de genodigden op de hoogte gesteld.

Eerder op de avond had Zindzi Mandela op de rode loper nog gezegd dat haar vader het goed stelde. 'Hij is 95 en vrij zwak, maar we hopen hem wat meer te kunnen zien.'

'Mandela: Long Walk To Freedom' vertelt het verhaal van de antiapartheidsstrijder van zijn kindertijd tot de inauguratie in 1994 als allereerste zwarte president van Zuid-Afrika.

De rol van Mandela wordt gespeeld door de Britse acteur Idris Elba, die getipt wordt voor een Oscar. Naomie Harris geeft gestalte aan zijn ex-vrouw Winnie Mandela.

In Londen is 'Mandela: Long Walk To Freedom' in première gegaan in aanwezigheid van twee dochters van Nelson Mandela, de Britse prins William en zijn echtgenote Catherine. Alsof het lot ermee gemoeid was, stierf de voormalige Zuid-Afrikaanse president enkele ogenblikken voor de filmvertoning over zijn leven begon. Zindzi en Zenani Mandela verlieten onmiddellijk de filmzaal toen ze het nieuws vernamen, maar de vertoning van de film ging gewoon door. Na afloop werd de rest van de genodigden op de hoogte gesteld.Eerder op de avond had Zindzi Mandela op de rode loper nog gezegd dat haar vader het goed stelde. 'Hij is 95 en vrij zwak, maar we hopen hem wat meer te kunnen zien.''Mandela: Long Walk To Freedom' vertelt het verhaal van de antiapartheidsstrijder van zijn kindertijd tot de inauguratie in 1994 als allereerste zwarte president van Zuid-Afrika.De rol van Mandela wordt gespeeld door de Britse acteur Idris Elba, die getipt wordt voor een Oscar. Naomie Harris geeft gestalte aan zijn ex-vrouw Winnie Mandela.