Jacques Boël, de wettige vader van Delphine Boël, heeft een DNA-test afgelegd die bewijst dat hij niet de biologische vader is van Delphine. Dat meldt RTBF op zijn website.

De test werd enkele weken geleden afgelegd. Het document zal bij het dossier gevoegd worden dat op 23 september tijdens de pleidooien zal worden voorgelegd aan de burgerlijke rechtbank van Brussel.

Delphine Boël wil met het proces bekomen dat koning Albert II als haar vader erkend wordt. Naar eigen zeggen wordt ze soms gediscrimineerd als zijn vermoedelijke dochter. Alle partijen hebben hun besluiten overgemaakt. De zaak wordt achter gesloten deuren gepleit.

"Jacques Boël vindt dat het tijd wordt dat ook hij de waarheid kent", zegt zijn advocaat. "Nu bewezen is dat hij niet de biologische vader is, vecht hij de ontkenning van het vaderschap niet meer aan." Om te verkrijgen dat koning Albert II haar erkent als vader, moest Delphine Boël eerst bewijzen dat Jacques Boël niet haar biologische vader is.

Prins Laurent weigerde pas nog mee te werken aan een DNA-test, nadat hij dat eerder wel had goedgekeurd. (Belga/SD)

De test werd enkele weken geleden afgelegd. Het document zal bij het dossier gevoegd worden dat op 23 september tijdens de pleidooien zal worden voorgelegd aan de burgerlijke rechtbank van Brussel.Delphine Boël wil met het proces bekomen dat koning Albert II als haar vader erkend wordt. Naar eigen zeggen wordt ze soms gediscrimineerd als zijn vermoedelijke dochter. Alle partijen hebben hun besluiten overgemaakt. De zaak wordt achter gesloten deuren gepleit. "Jacques Boël vindt dat het tijd wordt dat ook hij de waarheid kent", zegt zijn advocaat. "Nu bewezen is dat hij niet de biologische vader is, vecht hij de ontkenning van het vaderschap niet meer aan." Om te verkrijgen dat koning Albert II haar erkent als vader, moest Delphine Boël eerst bewijzen dat Jacques Boël niet haar biologische vader is.Prins Laurent weigerde pas nog mee te werken aan een DNA-test, nadat hij dat eerder wel had goedgekeurd. (Belga/SD)