"Naomi Campbell gaf me op 26 september 1997 in de Blauwe Trein (luxetrein tussen Johannesburg en Kaapstad) drie kleine ruwe diamanten", zegt Jeremy Ratcliffe van het kinderfonds van Nelson Mandela (NMCF) in een mededeling die in Johannesburg werd verspreid.

Naomi Campbell wou dat het Nelson Mandela Children's Fund de diamanten voor caritatieve doeleinden gebruikte, maar Ratcliffe wou niet dat het fonds bij eventuele illegale activiteiten betrokken zou raken. "Uiteindelijk heb ik beslist ze te houden", aldus Ratcliffe, die eraan toevoegde dat hij ze ondertussen aan de Zuid-Afrikaanse politie had overhandigd. De politie bevestigde dat ze de diamanten

donderdag had gekregen.

Campell verklaarde donderdag op het proces van Charles Taylor, ex-president van Liberia, dat ze de diamanten gekregen had na een liefdadigheidsdiner dat door de vroegere Zuid-Afrikaanse president Nelson Mandela georganiseerd was en waarop ook Taylor aanwezig was. Ze gaf de diamanten daarna aan Jeremy Ratcliffe, een van haar vrienden die voor het kinderfonds van Mandela werkt.

"Naomi Campbell gaf me op 26 september 1997 in de Blauwe Trein (luxetrein tussen Johannesburg en Kaapstad) drie kleine ruwe diamanten", zegt Jeremy Ratcliffe van het kinderfonds van Nelson Mandela (NMCF) in een mededeling die in Johannesburg werd verspreid. Naomi Campbell wou dat het Nelson Mandela Children's Fund de diamanten voor caritatieve doeleinden gebruikte, maar Ratcliffe wou niet dat het fonds bij eventuele illegale activiteiten betrokken zou raken. "Uiteindelijk heb ik beslist ze te houden", aldus Ratcliffe, die eraan toevoegde dat hij ze ondertussen aan de Zuid-Afrikaanse politie had overhandigd. De politie bevestigde dat ze de diamanten donderdag had gekregen. Campell verklaarde donderdag op het proces van Charles Taylor, ex-president van Liberia, dat ze de diamanten gekregen had na een liefdadigheidsdiner dat door de vroegere Zuid-Afrikaanse president Nelson Mandela georganiseerd was en waarop ook Taylor aanwezig was. Ze gaf de diamanten daarna aan Jeremy Ratcliffe, een van haar vrienden die voor het kinderfonds van Mandela werkt.